Data publicării:

Siria avertizează SUA: O intervenţie militară nu va fi un picnic

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
siria1
siria1

"O intervenţie militară în Siria nu va fi în niciun caz un picnic. Ar crea reacţii adverse şi o minge de foc care ar cuprinde întregul Orient Mijlociu", a declarat Omran Zoabi, ministrul sirian al Informaţiilor, citat de agenţia oficială SANA.

 Față de acest subiect, Rusia a lansat un apel la moderaţie în cazul crizei siriene, considerând că o intervenţie militară străină ar fi o "tragică eroare". De asemenea, Moscova a îndemnat opoziţia siriană să permită accesul inspectorilor ONU în zona unde a avut loc atacul.

 "Facem un apel ferm spre cei care evocă posibilitatea unei intervenţii militare în Siria înainte de rezultatul anchetei ONU. Ar fi o tragică eroare", a comunicat Ministerul rus de Externe.

 Echipa de experţi a Naţiunilor Unite va începe luni ancheta în cazul presupusului atac cu arme chimice de la Damasc.

 Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă a unei echipe a Naţiunilor Unite în zona de la periferia Damascului unde există suspiciuni că a avut loc un atac cu arme chimice. "Astăzi, la Damasc, a fost încheiat un acord între Guvernul sirian şi Naţiunile Unite, în timpul vizitei Înaltului reprezentant ONU pentru Dezarmare, Angela Kane; acordul va permite echipei de experţi a ONU, condusă de profesorul Aake Sellström, să investigheze acuzaţiile privind utilizarea armelor chimice în provincia Damasc Acordul intră în vigoare imediat", a comunicat Ministerul sirian de Externe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel