Sir Graham Watson: Erdogan să învețe să respecte libertatea de exprimare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Graham Watson
Graham Watson

Sir Graham Watson, lider al Alianței Liberalilor și Democraților din Europa, îi atrage atenția premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, că trebuie să respecte dreptul cetățenilor săi la libera exprimare, în contextul conflictelor dintre manifestanți și forțele guvernamentale, care au ajuns în ziua a cincea, scrie Today's Zaman.

”Ceea ce miercuri a început ca un protest pașnic la scară mică pentru un parc din Istanbul s-a transformat acum în cele mai violente manifestații cunoscute de Turcia în ultimii ani. Regret profund că s-a folosit violența, iar premierul Erdogan trebuie să se obișnuiască cu ideea că oamenii nu sunt mulțumiți să-și exprime libera alegere doar o dată la patru ani, la urnele de vot”, a spus englezul.

”Libertatea de exprimare este o fundație esențială a unei societăți democrate. Legile autoritariste și mass-media cenzurată reprezintă un dezastru pentru societate, nu rețelele sociale, care au rolul lor în dreptul cetățenilor la libera exprimare”, a mai declarat liderul ALDE.

Turcia se confruntă de cinci zile cu proteste anti-guvernamentale, începute când un grup de manifestanți s-au opus distrugerii parcului Gezi, din Istanbul, și transformarea lui într-un centru comercial. Au fost înregistrate două decese până în prezent, ambele din rândul protestatarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel