Sinucidere asistată după ce a fost violată. Tu ești de acord?
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Medicii specialişti şi-au dat acordul ca o tânără, de 20 şi ceva de ani, să fie eutanasiată.

Aceasta a cerut să aibă parte de moarte asistată, după ce timp de zece ani a fost violată şi a ajuns să sufere de sindrom de stres post-traumatic incurabil.

O tânără care a fost abuzată sexual a cerut să i se permită să fie eutanasiată. Fata, în vârstă de 20 şi ceva de ani, din Olanda, a fost violată de la vârsta de 5 ani şi până la 15 ani, potrivit Comisiei de Eutanasiere Olandeze.
În urma abuzurilor, aceasta a ajuns să sufere de sindrom de stres post-traumatic, anorexie severă, depresie cronică şi halucinaţii, potrivit independent.co.uk.

După multiplele intervenţii de "terapie intensivă", doctorii au ajuns la concluzia că boala acesteia este incurabilă şi, acum doi ani, şi-au exprimat acordul în vederea îndeplinirii dorinţei ei.

Medicii au spus că se află în "deplinătatea facultăţilor mintale" şi că "nu traversa un episod depresiv major sau vreo altă boală care i-ar putea întuneca judecata".

Autorităţile olandeze au dat publicităţii detalii despre acest caz pentru a justifica legalitatea eutanasierii, a supervisării medicale în cazul morţii asistate în Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel