Data publicării:

Singurul spital de tratament al cancerului din Fâșia Gaza a fost închis. Mii de persoane vor fi afectate

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Rămășițe ale spitalului Al Ahli din Fâșia Gaza
Rămășițe ale spitalului Al Ahli din Fâșia Gaza

Reuters: Singurul spital din Gaza care trata bolnavii de cancer a fost închis din cauza lipsei resurselor. Ce spun oficialii din Palestina.

Victimele colaterale prinse în conflictul dintre Israel și Palestina au mai primit o lovitură.

Un spital care tratează pacienți ce suferă de cancer a fost închis, după ce instituția a rămas fără resurse. Din cauza războiului, în ciuda promisiunilor mai multor țări că vor trimite ajutoare umanitare, pacienții cu cancer din Palestina vor rămâne aproape fără nicio speranță.

Era un singur spital care trata această boală, iar reprezentanții din domeniu au tras mai multe semnale de alarmă, unii dintre ei invocând argumente de ordin moral în ceea ce privește lăsarea de izbeliște a tuturor care suferă de boala autoimună.

Singurul spital de tratament al cancerului din Fâșia Gaza a fost închis după ce a rămas fără combustibil, au declarat oficialii din domeniul sănătății miercuri.

Directorul Spitalului de Prietenie Turco-Palestiniană a declarat într-o conferință de presă difuzată de postul de televiziune Al-Jazeera că spitalul, care se ocupă în principal de pacienți cu cancer, a epuizat stocul de combustibil și a trebuit să fie închis.

"Le transmitem tuturor să nu-i lase pe pacienții cu cancer să se confrunte cu o moarte inevitabilă din cauza închiderii spitalului", a adăugat directorul, Subhi Skaik, notează Reuters.

Ministrul Sănătății din Palestina, Mai al-Kaila, a confirmat declarațiile directorului printr-o declarație proprie, adăugând că aceasta ridică la 16 numărul total de spitale care nu funcționează în prezent în Fâșia Gaza, dintr-un total de 35.

"Viața a 70 de pacienți cu cancer din spital este grav amenințată", a menționat ea în declarația sa.

"Numărul pacienților cu cancer din Fâșia Gaza este de aproximativ 2.000, aceștia trăind în condiții de sănătate dezastruoase ca urmare a agresiunii israeliene în curs și a evacuării unui număr semnificativ de persoane", a adăugat al-Kaila.

După ce luptătorii grupului palestinian Hamas au atacat sudul Israelului pe 7 octombrie, provocând moartea a 1.400 de persoane, Israel a răspuns cu o blocadă totală a Fâșiei Gaza, bombardamente puternice și o operațiune terestră.

Israelul a promis să distrugă Hamas. Cu toate acestea, condițiile umanitare critice au stârnit îngrijorare la nivel mondial, pe măsură ce alimentele, combustibilul, apa potabilă și medicamentele se epuizează, iar spitalele se străduiesc să trateze victimele.

Numărul total al deceselor în Gaza a ajuns la 8.796 de palestinieni, inclusiv 3.648 de copii, miercuri, conform Ministerului Sănătății din enclava controlată de Hamas, a mai precizat Reuters.

Vezi și: Șeful diplomației UE se declară „consternat” de numărul mare al civililor palestinieni uciși în tabăra de refugiați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel