Singurul specialist în medicină de dezastru din România, prof. Mănăstireanu: Carantină și vaccinare, altfel să ne așteptăm și la valul 7
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Singurul specialist în medicină de dezastru din România: Să ne așteptăm și la valul 5, valul 6, valul 7 / Foto: Pixabay
Singurul specialist în medicină de dezastru din România: Să ne așteptăm și la valul 5, valul 6, valul 7 / Foto: Pixabay
Profesorul Dan-Ioan Mănăstireanu, singurul specialist în medicina de dezastru din România, susține că situația în care se află țara noastră acum din cauza valului patru este una foarte gravă.

Medicul Dan Ioan Mănăstireanu, expert în medicina de dezastru, a vorbit despre situația epidemiologică din țară și a afirmat că ”suntem într-o situație de dezastru și trebuie să luăm măsurile care se impun”. Specialistul a vorbit și despre eșecul campaniei de vaccinare, care ar fi putut preveni multe decese în acest val patru al pandemiei. Autoritățile ar trebui să convingă populația să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a salva vieți, a mai afirmat acesta.

”Suntem într-o situație de dezastru și trebuie să luăm măsurile care se impun: acțiunile să fie impuse de o personalitate care să nu fie compromisă, să fie supusă direct președintelui sau CSAT. Trebuie să nu mai aparțină politicii. Am descoperit că campania de vaccinare a avut efect la oamenii educați, dar la cei în vârstă și needucați a fost un eșec total. Oamenii trebuie convinși să fie vaccinați. Vaccinații pot să transfere un anumit număr de viruși. Responsabili suntem cu toții. Insist asupra testării, trebuie să se găsească fonduri, ca testele să se găsească în farmacii la prețuri accesibile”, a declarat, la Realitatea Plus, medicul Dan Ioan Mănăstireanu.

Mănăstireanu:  Să ne așteptăm și la valul 5, valul 6, valul 7

El a subliniat că spitalele modulare sunt singura soluție în momentul de față, dar vin la pachet cu o problemă, a lipsei personalului. Totodată, atrage atenția că dacă nu se impune carantina și nu se crește rata vaccinării, ne putem aștepta la valuri continue de COVID-19. 

”Spitalele modulare sunt singura soluție, problema este cu ce personal le înzestrăm, eu sunt de acord că omul are nevoie de oxigen, problema poate fi și psihică. Oamenii cer super protecție. Dacă nu se impune carantina, în momentul de față, și nu se crește numărul de vaccinări, să ne așteptăm și la valul 5, valul 6, valul 7. Suntem în fața unui dezastru. În momentul de față, comparativ cu ce am trăit în viața mea, cred că oamenii se comportă puțin anarhic. Nu am reușit să câștigăm încrederea celor care trebuie sa nu constituie rezervorul de viruși, pentru că factorul politic a intervenit.” a explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel