Ion Țiriac, singurul român care deține o mașină de un milion de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Omul de afaceri Ion Țiriac și-a mărit colecția impresionantă de mașini cu ultimul model LaFerrari, achiziție care l-a costat peste un milion de euro. Mașina i-a fost livrată de curând, Ion Țiriac devenind astfel singurul român care deține un astfel de model. Fostul mare sportiv este unul dintre puținele persoane din lume selectate să poată cumpăra acest autoturism, având în vedere că modelul acesta a fost produs într-o serie limitată de 500 de exemplare. 

Autoturismul a fost prezentat oficial în martie 2013, la Salonul Auto de la Geneva. Deși cererea a fost aproape dublă, doar 499 de clienți au fost selectați să primească acest model.

"Am fost fericitul ales să pot să cumpăr faimosul LaFerrari, m-au introdus pe această listă", a spus Țiriac, conform Profit.

Mașina, primul Ferrari de serie cu propulsie neconvențională HY-KERS, beneficiază de un V12 aspirat de 6,2 litri, care dezvoltă o putere de 800 CP și este combinat cu un motor electric de 120 kW (163 CP), permițând un demaraj la 100 km/h sub 3 secunde și o accelerație la 200 km/h în mai puțin de 7 secunde.

Colecție bijuteriilor pe patru roți a omului de afaceri român conține peste 300 de mașini valoroase.

Citește și: Porsche 918 Spyder, noua mașină din colecția lui Ion Țiriac. De ce vrea să cumpere și un autobuz


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel