Singurul primar USR din Sibiu este acum membru PSD. Organizaţia judeţeană iese la atac. "E o dezamăgire"/ "Nu au onoare şi bun simţ"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Bogdan Trif
Facebook Bogdan Trif
Linia de partid nu se întâlneşte neapărat cu preferinţele personale. În timp ce USR îi acuză pe cei de la PSD că racolează primari, singurul primar USR din judeţul Sibiu a semnat adeziunea la social-democraţi. 

Este vorba de Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa. Acesta, împreună cu viceprimarul Adrian Suciu, tot de la USR, au trecut la PSD, motiv de nemulţumire pentru USR Sibiu. 

"Primarul şi viceprimarul USR din Micăsasa se alătură echipei PSD Sibiu. Viceprimarul Adrian Suciu va fi candidatul PSD la funcţia de primar, la următoarele alegeri", a anunţat liderul judeţean al PSD, deputatul Bogdan Trif, sâmbătă, pe pagina sa de socializare.

De ce au trecut cei doi la PSD"Am ales să mă alătur, la următorul scrutin electoral, echipei social-democraţilor pentru a putea să continui proiectele începute în comună, dar şi pentru a implementa alte obiective pe care le avem în plan şi care sunt cerute de cetăţenii din Micăsasa. În aceşti patru ani, am avut realizări importante, dar consider că putem materializa toate proiectele având alături o echipă judeţeană puternică şi preocupată de nevoile comunităţii din Micăsasa şi o echipă naţională care ne va acorda tot sprijinul. Îmi asum candidatura la Primăria Micăsasa pentru că acest lucru l-am convenit cu actualul primar, cu care am făcut şi voi face, în continuare, echipă. Doar împreună şi uniţi cu toţi cetăţenii, putem să facem din Micăsasa comuna în care ne dorim să locuim cu toţii', a precizat pe Facebook, Adrian Suciu, viceprimarul comunei Micăsasa, candidat al PSD la postul de primar al localităţii.

Timotei Păcurar, actualul primar, a anunţat că îl va susţine pe colegul său la următoarele alegeri. 

"Împreună cu domnul viceprimar am făcut echipă în nenumărate proiecte chiar înainte de a face administraţie şi vreau să continuăm să realizăm proiecte pentru comunitate. Atunci când vine vorba despre oameni şi comunitate, nu cred că-şi au loc orgoliile şi de aceea aleg să susţin candidatura lui Adrian Suciu pentru funcţia de primar. În ultimii patru ani, ne-am preocupat să facem proiecte în comunitate, chiar dacă liderii politici din USR nu ne-au susţinut şi nu ne-au trecut pragul comunei de multe ori. Deşi au fost perioade în care au avut pârghii, fiind la guvernare, şi puteau să aloce fonduri pentru realizarea proiectelor noastre, ne-au ignorat, demonstrând în felul acesta că nu le pasă de reprezentanţii lor în teritoriu şi de cetăţenii care le-au acordat votul. Pornim cu încredere pe un nou drum, cu certitudinea că în această echipă putem face mult mai multe lucruri pentru comunitatea noastră. Îl susţin pe Adrian pentru mandatul de primar fiind sigur că va continua lucrurile pe care le-am început împreună şi că va atrage noi investiţii pentru comunitatea noastră', a scris pe Facebook primarul comunei Micăsasa.

Preşedintele PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, îi asigură pe locuitorii comunei Micăsasa, că social-democraţii vor munci împreună pentru a aduce bunăstare în localitatea lor.

"Mă bucur că Timi şi Adrian au ales să se alăture echipei PSD Sibiu. Împreună, vom fi o forţă mult mai puternică, astfel încât vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Apreciez faptul că cea mai tânără echipă de edili din ţară a ales să se alăture echipei social-democrate sibiene. Primăria Micăsasa a fost prima, singura şi ultima primărie pe care USR a avut-o în judeţul Sibiu. Îi asigur pe locuitorii din Micăsasa că vom munci împreună pentru a aduce bunăstare comunei lor", a transmis Bogdan Trif.

USR Sibiu critică PSD-ul şi îi acuză pe social-democraţi că racolează primari pentru că "nu au valoare, nu-şi pot desemna candidaţi din propriul partid"

Ruxandra Cibu Deaconu, preşedintele USR Sibiu, a reacţionat pentru Agerpres cu privire la acest subiect. În acelaşi timp, Alin Deteşan, vicepreşedintele organizaţiei judeţene USR, spune că "politica PSD bazată pe traseism politic, pe racolarea de primari de la alte partide, nu dovedeşte altceva decât că partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare şi nu-şi poate desemna, iată, candidaţi din propriul partid."

"Este limpede că nu au onoare şi bun simţ şi asta este dovedit în special prin faptul că ne-au minţit, deşi i-am întrebat de fiecare dată despre zvonurile privind negocierile cu PSD. Acum e clar că banii contează pentru unii, nu respectul faţă de alegători. Aşa cum am mai spus, în USR rămâne doar cine are curaj să se lupte cu mafia PSD - PNL şi nu cedează la prima ofertă din partea celui mai corupt partid din România", a transmis Organizaţia Judeţeană a USR Sibiu.

Un consilier USR din Micăsasa este dezamăgit de primarul Timotei Păcurar"Primarul din Micăsasa este o dezamăgire pentru noi, având în vedere că am cheltuit resurse importante, mai ales umane, pentru a-l susţine să câştige alegerile în 2020. Dacă ar avea onoare, ar demisiona în acest moment din USR, pentru a putea candida din partea oricărui partid doreşte. Probabil nu va face asta, iar oamenii din comună vor înţelege exact ce trebuie să înţeleagă', a declarat Ovidiu Gederth, consilier USR Micăsasa, în numele organizaţiei locale a USR.

USR împreună cu Alianţa Dreapta Unită anunţă că, "vor avea propuneri de candidaţi valoroşi în aproape toate oraşele şi comunele din Judeţul Sibiu, inclusiv la Micăsasa."

"Din fericire, echipa USR Micăsasa, pe care primarul de acolo s-a bazat să-i facem munca în aceşti aproape patru ani, este una valoroasă şi se va lupta în continuare pentru oamenii din comună, nu pentru propriile interese, aşa cum au făcut cei care pleacă", a mai declarat Ovidiu Gederth, consilier USR Micăsasa.

Cei din USR Sibiu consideră că "au fost minţiţi" de foştii lor colegi, cei care au plecat la PSD.

O situaţia similară a avut loc şi la USR Galaţi, acolo unde primarul comunei Smârdan, Silviu Zînica, a trecut la PSD.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel