Singurul poştaş din Franţa care livrează corespondenţa cu barca. Are 24 de ani. "Ne bucurăm să-l vedem"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Quang Nguyen Vinh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Quang Nguyen Vinh)
Un tânăr în vârstă de 24 de ani este singurul poştaş din Franţa continentală care livrează corespondenţa cu barca.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani este singurul poştaş din Franţa continentală care livrează corespondenţa cu barca, relatează Reuters luni.

Charles Defoort merge din uşă în uşă cu o mică barcă de lemn cu motor în mlaştinile Audomarois, o regiune aflată la circa 45 de minute de mers cu maşina de oraşul Dunkerque, în nordul Franţei.

"Avem o hartă care arată unde locuieşte fiecare persoană. Deci noi nu lucrăm cu adrese, doar cu nume", a declarat Defoort, care are această slujbă de un an şi livrează corespondenţa la aproximativ 50 de persoane, scrie Agerpres.

Mlaştinile, renumite pentru conopida cultivată, reprezintă una dintre puţinele zone umede cultivate în Franţa. Turiştii sosesc în rezervaţia biosferei recunoscută de UNESCO în lunile de vară, însă iernile pot fi sumbre în această zonă şi comunitatea izolată.

"Iarna nu sunt turişti, nu soseşte nimeni, aşa că ne bucurăm să-l vedem pe poştaş", a afirmat localnica Alexandra Dumoulin.

Vacanță în Franța. Ce se întâmplă cu restricțiile

Franţa a renunţat începând de luni la ultimele măsuri anti-COVID impuse pasagerilor curselor aeriene internaţionale, informează dpa.

Pasagerii nu vor mai trebui să respecte regulile anterioare care prevedeau prezentarea dovezii vaccinării anti-COVID sau un test negativ de coronavirus. Călătorii din statele membre UE aveau opţiunea suplimentară de a prezenta dovada că s-au recuperat după ce au trecut prin boală, măsură care, de asemenea, nu mai este necesară la intrarea pe teritoriul Franţei, scrie Agerpres.

În cazul apariţiei unor noi variante de coronavirus periculoase, guvernul francez ar putea ordona din nou ca pasagerii să prezinte un test COVID-19 negativ înainte de a se îmbarca în zboruri către Franţa.

Și Noua Zeelandă uită de restricții. Își redeschide complet granițele

După mai bine de doi ani în care ţara a fost cu graniţele închise, Noua Zeelandă va reda din nou accesul tuturor pe teritoriul său. La începutul lunii mai, călătorii vaccinaţi din ţările scutite de viză, între care UE, SUA şi Marea Britanie, au intrat în Noua Zeelandă. Ultima parte a redeschiderii frontierei, duminică seara, înseamnă că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize, inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash. Aceasta este o veste grozavă pentru industria turismului şi economie în timp ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă. Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze ţara, informează Agerpres. "Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume", a afirmat ministrul Stuart Nash.

Reguli pentru turiști

Vizitatorilor din Noua Zeelandă li se va cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi din nou în ziua a cincea a şederii lor, iar majoritatea trebuie să fie vaccinaţi. Ministrul Imigrării, Michael Wood, a declarat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood. "Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii", a spus el. Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood. „Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii", a spus el. Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

Turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii de măsurile dure anticovid din ţară. În anul încheiat în martie 2021, contribuţia industriei la PIB a scăzut de la 5,5% la 2,9% în anul precedent. Turismul internaţional a scăzut cu 91,5% - sau 16,2 miliarde dolari neozeelandezi (10,2 miliarde dolari; 8,4 miliarde lire sterline) - la 1,5 miliarde dolari neozeelandezi, potrivit datelor oficiale. De asemenea, numărul persoanelor angajate direct în sectorul turismului a scăzut cu peste 72.000 în această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel