Data actualizării:
Data publicării:

Sinecurile de partid măresc gaura de la buget. Borza (COAL): Avem săptămâna și agenția! Sunt nori negri la orizont

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Remus Borza, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL), a vorbit la Interviurile DC News despre nevoia comasării agențiilor statului, în vederea acoperirii găurilor de la buget.  

În cadrul interviului, jurnalistul Val Vâlcu a deschis subiectul agențiilor inutile înființate de statul român, cu mai multe exemple concrete:

„Există o agenție pentru resursele minerale on-shore și off-shore. Ăstea nu puteau avea un singur director și să fie comasate, cu mai puțin personal? Avem și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, de parcă nu se duce Garda de Coastă cu o barcă de salvare. Doi trag la vâsle și un director de agenție își ia pensie specială”.

Remus Borza: Avem agenții fără număr, nimeni nu știe câte sunt

Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali a intervenit, precizând că politicienii nu mai pot ignora realitatea fiscală.

„Domnule Vâlcu, am creat multe sinecuri pentru activul de partid. Așa am ajuns la 20.000 de instituții. Președintele Ciucă le-a cerut miniștrilor liberali, chiar la întâlnirea de luni, deși a mai cerut și când era premier, un audit, un inventar la nivelul ministerului și cu agențiile. Ele sunt fără număr, nimeni nu știe câte sunt, iar aici trebuie un audit pentru că se pierde o resursă bugetară importantă. Săptămâna asta s-a mai înființat o agenție, privind monitorizarea performațelor întreprinderilor publice. Avem săptămâna și agenția!

Deci evident că, până la urmă, va trebui ca ceea ce spunem să și facem. A curs lapte și miere din 2010 până acum, iată 13 ani, dar acum sunt nori negri la orizont și trebuie să înțelegem că nu mai avem spațiu fiscal, că nu mai avem de unde da și că trebuie să dăm dovadă de mai multă rigoare în ceea ce privește disciplina fiscală. Sigur că România a crescut foarte mult în anii ăștia, anul trecut 4,7%, a mai și fost 5,8% creștere economică în 2021 - s-a văzut și pe partea de salarii, s-a văzut și în ceea ce privește nivelul de trai al României, am avut o creștere de 800% din anul 2000 până în 2022”, a precizat Remus Borza.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel