Sindicatul Militarilor: Ministrul Oprea minte, d-na general Lupu este o specialistă în efecte și izmene, nu în pensii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Afirmațiile ministrului Apărării, Gabriel Oprea, potrivit căruia pensiile militarilor vor crește în 90 la sută din cazuri, sunt incorecte, susține Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în rezervă și în retragere. Întrebat de DeCe News dacă SCMD va continua procesele cu MApN, col.(r) Valeriu Pricină, vicepreședinte al sindicatului, ne-a declarat că întreaga operațiune a recalculării este ilegală, fiind înaintate mii de acțiuni civile și o sesizare penală, la Parchetul General.

”Este o minciună tot ce spun autoritățile și este o prostie să crezi așa ceva, a declarat col. Pricină. Chiar dacă ar crește unele pensii, tot degeaba, fiindcă procesul e lovit de nulitate, e ilegal. Legea spune că trebuie să ai în anexa deciziei de recalculare a pensiei toate documentele justificative (ștate de salarii, adeverințe de venit etc). Ori, așa ceva nu există. Vor fi prejudiciați în special militarii care au lucrat în economia națională, fiindcă multe întreprinderi  s-au desființat și nu există arhive. Să nu uităm hotărârea instanței de la Cluj, care se aplică erga omnes, dar și alte cazuri, de exemplu la Tulcea, în care am obținut în Justiție anularea acestui proces de recalculare. Tot ce face minsitrul Oprea și d-na general Lupu este așezat pe o ilegalitate. Guvernul a dat Ordonanța nr. 1, în care vrea revizuirea unor documente anulate în tribunal. Ei nu au capacitatea tehnică să proceseze atâtea dosare, nu au cum să reconstituie arhive etc”.

Ați făcut sesizări penale, dacă este vorba despre ceva ilegal, l-am întrebat pe dl. col. Pricină? ”Da, am făcut sesizare la Parchetul General. Sesizez și acum, public, că sunt zeci de mii de cazuri în care oamenii primesc bani, lună de lună, fără să existe un document justificative. Vă dau cazul meu: am primit pensia redusă la o treime și decizia aferentă, pe care am contestat-o. Au revenit, fiindcă au fost siliți de Instanțe, și îmi plătesc pensia pe care o aveam înainte, dar fără să fi emis o nouă decizie. În lipsa acesteia, se dau bani fără documente justificative, ceea ce este ilegal”.

Cine este de vină, în opinia SCMD? ”Cred că au lucrat cu oameni care nu se pricep, aduși din alte departamente, fiindcă era nevoie de mii de specialiști pentru acestă operațiune. Nici cei care l-au consiliat pe ministru nu spunt experți financiari contabili. Doamna general Lupu a fost un prost consilier. Ea nu avea experiență, a lucrat la Logistică-efecte, izmene, nu se pricepe la pensii. De aceea a executat orbește ordinele, fără să țină cont de reglementările din domeniu”.

Totuși, autoritățile sunt foarte ferme, asigurându-ne că pensiile vor crește. Cum explicați această siguranță? ”În cazul în care ar crește, ei nu respectă legea pe care a votat-o, prin fraudă, Roberta Anastase. În nota de fundamentare scrie că efortul bugetar se va reduce. Cum să se reducă, dacă pensiile cresc? Pe de altă parte, au introdus discriminări și tensiuni între categoriile de militari, dar și în interiorul aceleiași categorii, ceea ce o lege nu ar trebui să facă. Au ajuns maiștri militari și subofițeri să primească mai mult ca un general, șef al Marelui Stat Major. Sunt discriminări între arme și așa mai departe. Oricât ar manipula și dezinforma, dreptate se va face și această mascaradă va fi anulată de Justiție”.

Admitem că ar fi adevărat ceea ce spune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel