Data publicării:

Sindicatul Europol și SNPP, protest la Ministerul Muncii și la Ministerul Afacerilor Interne. Legea salarizării scoate polițiștii în stradă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Sindicatul Europol și SNPP protestează astăzi, 17 noiembrie 2022, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Afacerilor Interne.

Sindicatul Europol și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare au anunțat organizarea unui protest la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și la Ministerul Afacerilor Interne:

„În data de 17 noiembrie 2022, vom protesta în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale dar și în fața Ministerului Afacerilor Interne, în cea de-a doua acțiune din această toamnă pentru a atrage din nou atenția că în România, Stat de drept cum ne place să ne lăudăm, Legea este opțională și este „inferioară” OUG-urilor cu care Guvernul conduce țara. Este vorba în primul rând despre faptul că urmează să intrăm în al 3-lea an în care Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu se aplică. Mai mult, sistemul de pensii militare, drepturile salariale „înghețate” din 2009 și condițiile de muncă sunt invocate ca revendicări la pachet, pentru că în situația actuală sistemul se îndreptă spre colaps.

Vă așteptăm așadar pe toți cei care nu sunt în serviciu pentru a luat parte la acțiunea de protest la care participăm împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP. Puteți lipsi dacă sunteți mulțumiți cu salarizarea actuală, dacă nu vă temeți pentru pensiile militare, dacă vă puteți plăti ratele și totuși să aveți concedii anuale, dacă lucrați în condiții decente și apreciați că toate riscurile sunt compensate corect!

Viitorul ne aparține!“, transmite Sindicatul Europol.

Budăi, despre salariul minim de 3.000 de lei: Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi, la Parlament, despre salariul minim de 3.000 de lei, că îşi doreşte să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

„Mâine, în Consiliul Tripartid avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie, pentru a putea trece la etapa următoare şi anume, testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Întrebat dacă în cei 3.000 de lei va exista şi o componentă de 200 de lei neimpozabili, Marius Budăi a spus că, „din jumătatea anului 2022, a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, unde statul nu percepe nicio taxă”. „Până acum, a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a explicat Marius Budăi.

„Toate variantele sunt pe masă, însă noi ne dorim ca acest salariu minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a subliniat ministrul Muncii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel