Sindicaliştii Renault, ENERVAŢI la culme din cauza Dacia Spring
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sindicaliştii Renault au răbufnit la adresa companiei din cauza Dacia Spring. 

Sindicatele Renault denunță producătorul auto francez pentru că va dezvolta noul mini-SUV electric în China, urmând ca apoi să-l aducă în Europa. Aceasta este o discuție care ar putea deveni mai frecventă, având în vedere numărul de companii auto care au planuri similare.

Grupuri de muncitori atacă Renault pentru că a stabilit ca modelul Dacia Spring – un mic crossover pe care producătorul îl consideră cel mai ieftin vehicul electric din Europa – să fie fabricat în provincia Hubei din China.

Frank Daoust, purtătorul de cuvânt al sindicatului CFDT, a declarat că se opune vehement ideii de a produce Spring în China. „Acest lucru nu este în concordanță cu sprijinul guvernului pentru industria auto și ocuparea forței de muncă în Franța” a declarat acesta, conform Promotor

Uniunea a declarat că amprenta de carbon a modelului Spring va fi „dezastruoasă” din cauza emisiilor asociate transportului modelului către Europa din China.

„Este de neconceput și iresponsabil să îl fabricăm în altă parte decât în ​​Franța”, a declarat grupul sindical într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel