Sindicaliștii lui Ion Rădoi, victorie împotriva conducerii Metrorex. Salariații rămân cu majorarea de 18% a salariilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Imagine din timpul protestelor de la Metrou  Foto: USLM
Imagine din timpul protestelor de la Metrou Foto: USLM
Conducerea Metrorex a pierdut definitiv în instanță procesul cu Unitatea -  Sindicatul Liber din  Metrou (USLM), prin care cerea anularea Contractului Colectiv de Muncă și, implicit, a majorării salariale de 18%.

Curtea de Apel București a decis marți, printr-o decizie definitivă, să respingă cererea Metrorex, de suspendare a majorării salariale de 18%, de care cei 5.000 de angajații beneficiază din data de 1 noiembrie 2020.  Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului, care pe data de 24 iunie a respins ca inadmisibilă cererea Metrorex pentru o Ordonanță Preșidențială.

”Soluția pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel București, Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, publicată marți pe portalul instanțelor de judecată.

Instanța de fond a respins suspendarea Contractului Colectiv de Muncă, act care prevede o creştere salarială de 18%.

”Respinge cererea de ordonanță președințială, ca inadmisibilă. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Civilă, Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţată azi, 24.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se preciza în decizia Tribunalului București.

Decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel de către administrația Metrorex, care a pierdut însă definitiv, potrivit clubferoviar.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel