
Problemele cardiace au devenit tot mai frecvente la nivel mondial, iar controalele medicale regulate pot ajuta la identificarea precoce a factorilor de risc și la prevenirea sau gestionarea afecțiunilor cardiovasculare. Dr. Diana Mihalcea a explicat care sunt semnele care ar trebui să ne trimită la un consult cardiologic.
„Care ar fi simptomele care ar trebui să ne trimită la cardiolog.”, a întrebat Georgiana Ioniță.
„Bolile de inimă sunt multe și mărunte pentru că inima este un organ extrem de complex, cu pereți, cu uși care separă camerele inimii, cu artere, cu țevi de apă, cu circuite electrice. Deci simptomele pot fi extrem de variate.
Pacienții ar trebui să vină dacă prezintă durere toracică, o durere toracică cu un caracter de gheară care nu a mai fost niciodată și a apărut acum, așa-numita angină de novo. Trebuie să-i sperie.
Dacă pacienții prezintă o astfel de durere, să spunem că o au de 3-4 ani, dar acum s-a agravat și trebuie să se oprească de 2-3 ori până parcurg stația de autobuz pe jos.", a spus Dr. Diana Mihalcea.
Dispneea, picioarele umflate și palpitațiile nu trebuie ignorate
„Pot veni dacă respiră puțin mai prost, ceea ce numim medical dispnee. Dacă au această dispnee, această respirație grea, noaptea, și îi obligă să se ridice în șezut, nu mai pot dormi sau au nevoie de mai multe perne să-și pună sub cap. Asta e un semn de insuficientă cardiacă.
Pot veni dacă simt ei că picioarele se tot umflă. De 5-10 zile, indiferent ce ar face, picioarele se umflă, simt că se umflă și burta, că au o distensie abdominală și că nu le mai trebuie mâncare. Așa cum există apă care băltește în venele din picioare așa „băltește” și apa în venele din organele din burtă și atunci pacientul are semne de insuficientă cardiacă dreaptă.
Pacientul trebuie să vină dacă simte palpitații, fie că ele sunt permanente, le are de două luni în continuu, fie că sunt în episoade.", a spus Dr. Diana Mihalcea.
Un pacient care a leșinat trebuie examinat de cardiolog
„Trebuie să vină să îl examinăm dacă cumva a leșinat. Un pacient care leșină care are lipotimie, episod de pierdere a stării de conștientă sau sincopă trebuie să vină să îl evaluăm, să vedem dacă cumva are o cauză cardiovasculară a acestor episoade.
Pacienții pot avea multiple simptome și cam acestea ar fi cele principale. Sigur, pacientul poate să vină la noi pentru că respiră prost, însă, ca și cardiolog, atunci când îl examinezi să vezi că el are o boală de plămâni și atunci tu să-l trimiți mai departe către pneumolog. Important este să meargă la un specialist pentru că din aproape în aproape, prin trimitere de la punctul A la punctul B, până la urmă se va descoperi care este cauza simptomatologiei pacientului.", a spus Dr. Diana Mihalcea la emisiunea „Pastila de Frumusețe", de pe DC News, Spectacola și DC Medical.
VEZI ȘI: EXCLUSIV Bei cafea? Dr. cardiolog Diana Mihalcea explică misterul cafelei pentru cardiaci și „cafeaua crește tensiunea” / Video https://www.dcnews.ro/bei-cafea-dr-cardiolog-diana-mihalcea-explica-misterul-cafelei-pentru-cardiaci-si-cafeaua-creste-tensiunea-video_938631.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- TOP bancuri de Ziua Națională
- Ravagii pe piața finlandeză de energie, după o ofertă eronată: Prețurile s-au prăbușit. Finlanda, Suedia, Danemarca și Norvegia, investigație de proporții
- SRI, imagine virală de 1 Decembrie: Frumoasă de oriunde-ai privi-o / foto
- Mircea Badea, fază amuzantă cu fiul său la parada de 1 Decembrie: Anul ăsta pare că am scăpat!
- Declarațiile procurorului din Germania care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș. ”Poate fi eliberat, să se bucure de libertate”
- Emil Boc, marele absent de Ziua Națională. A dormit pe scaune în aeroport
- Frig, ploi și ninsori. Vremea de Crăciun și de Revelion
- Cancelarul Austriei a felicitat România. Ciolacu a vorbit cu Nehammer și anunță un prim pas pentru dezghețarea problemei Schengen
- Recepția de la Cotroceni, pentru prima oară în istorie la orele prânzului. Marii absenți de la recepția lui Iohannis
- Lucruri mai puțin știute despre iarna din 1954, când zăpada a atins 2-3 metri în București. Mihai Timu (ANM) a spus ce a produs un astfel de fenomen