Simone Tempestini, vindecat de COVID-19, participă la etapa europeană de raliuri
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 19 noi 2020 / 23:26
WhatsApp
Foto: Facebook / Simone Tempestini
Campionul naţional de raliuri, Simone Tempestini, s-a vindecat de COVID-19 şi a anunţat că în perioada 26-28 noiembrie va lua startul în etapa din Campionatul European de Raliuri programată în Insulele Canare.

La fel ca în ultimii 3 ani, Simone va face echipă cu Sergiu Itu, alături de care a obţinut tot atâtea titluri pe plan intern şi a concurat cu succes în nu mai puţin de 20 de etape internaţionale, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Echipajul de la Napoca Rally Academy va concura, în premieră, la etapa din insula spaniolă, traseu pe care tatăl lui Simone, Marco Tempestini, a luat startul în urmă cu 8 ani. După o pauză de doi ani, aceştia se vor afla la bordul unui Citroen C3 R5, maşina care le-a adus titlul naţional în 2018 şi cel mai bun rezultat din istoria României la o etapă din Campionatul Mondial, locul 8 la general în Raliul Turciei.

Cum se simte Tempestini"Mă simt bine acum, sunt deja nerăbdător să urc în maşina de concurs. Îmi pare rău că nu am putut fi în Ungaria, dar sunt deja foarte motivat să obţin un rezultat excelent pentru România în Canare. Nu e un traseu pe care îl ştiu, dar este şi o provocare pentru mine", a declarat Simone Tempestini.

Deşi la start vor fi prezente nu mai puţin de 27 de modele R5 şi 11 Rally 2, iar printre numele piloţilor se regăsesc Oliver Solberg, Alexey Lukyanuk, Craig Breen sau Andreas Mikkelsen, Tempestini este optimist că va aduce un nou rezultat bun pentru România. La singura sa participare în European anul acesta, de la Roma, pilotul clujean a terminat pe 5 la general şi pe locul 2 la Juniori.

"Întotdeauna sunt la start cu gândul de a obţine un timp mai bun decât data trecută, aceasta este miza mea. În Canare voi lua startul pentru prima dată, dar am încredere în mine, în Sergiu şi în echipa noastră că putem reuşi să ducem din nou steagul României în top", a mai afirmat Simone Tempestini.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro