Simona Halep - Veronika Kudermetova, FINALA Melbourne Summer Set 1, REZULTAT FINAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Simona Halep şi Veronika Kudermetova îşi dispută ultimul act al turneului Melbourne Summer Set 1, duminică, 10 ianuarie, de la ora 8:00. Meciul va fi transmis în format LIVE SCORE pe DC NEWS. 

Simona Halep s-a impus după o oră şi 10 minute cu 6-2, 6-3 şi a câştigat titlul cu numărul 23 al carierei. Este începutul perfect de sezon pentru Simona Halep. WTA Roma fusese ultimul turneu câştigat de Simona Halep. 

Simona Halep - Veronika Kudermetova, setul II

6 - 3 

5 - 3 

4 - 3 

3 - 3 

3 - 2 

2 - 2 

1 - 2 

0 - 2 

0 - 1 

0 - 0

Simona Halep - Veronika Kudermetova, setul I

6 - 2 

5 - 2 

4 - 2

3 - 2 

2 - 2

1 - 2 

1 - 1

1 - 0

0 - 0

Precedentele două jocuri dintre cele două sportive au avut loc în 2021 și au fost câștigate de Simona Halep în două seturi, 6-1, 6-3 la Australian Open și 6-1, 7-6 (4) la Moscova.

Simona Halep (20 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Melbourne după ce s-a impus sâmbătă dimineață în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (126 WTA), scor 6-3 6-2, după o oră și 24 de minute. Simona Halep  s-a calificat în finala cu numărul 41 a carierei. Veronika Kudermetova, sportivă pe care Simona Halep o conduce cu 2-0 în meciurile directe, va fi adversara româncei în meciul de duminică.

Veronika Kudermetova (Rusia, 31 WTA) s-a calificat în finala de la Melbourne, după ce Naomi Osaka (Japonia, 13 WTA) s-a retras înaintea semifinalei cu rusoaica.

„E frumos să fiu din nou în finala unui turneu WTA! Sunt fericită că am început bine anul, pentru că sezonul trecut a fost greu pentru mine. Serviciul m-a ajutat mai mult astăzi, după ce ieri am disputat un meci teribil (n.r. – 6-2, 5-7, 6-4 cu Veronika Kudermetova). Mi-am relaxat brațul mai mult. Lecția pe care am învățat-o anul trecut e că iubesc tenisul, iar acum mă bucur de fiecare meci jucat”, a declarat Simona, deținătoare a 22 de trofee WTA, la sfârșitul partidei cu Zheng.

Simona va primi 42.523 euro pentru accederea în finala de la Melbourne. VEZI CONTINUAREA AICI

Daniel Dobre, antrenorul lui Halep, a prefaţat partida 

”Nu este un meci ușor. A jucat anul trecut în Australia cu Kudermetova și la Moscova, unde a fost mai greu în partea a doua. Kudermetova e o jucătoare periculoasă, are momente bune de joc, dă foarte tare, are experiență, a câștigat FED Cup cu Rusia.

Simona va crește nivelul, pentru că este o finală. Este pregătită din punct de vedere tactic, cred că va fi un meci frumos”, a spus Daniel Dobre, la emisiunea Așii Tenisului, de la Digi Sport.

Radu Tudor: Felicitări, Simona Halep! Serioasă, muncitoare, campioană, vaccinată!

„Felicitări, Simona Halep! Serioasă, muncitoare, campioană, vaccinată, participantă la Australian Open. Avem cu cine să ne mândrim!”, a scris, joi, Radu Tudor pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel