SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT, în SFERTURI la MIAMI, marți, ora 20:00
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Simona Halep a fost eliminată de Timea Bacsinszky, în sferturile de finală la Miami cu scorul de 6-4, 3-6, 2-6.

Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de elvețianca Timea Bacsinszky, în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-2, marți, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari.

Bacsinszky (26 ani, 20 WTA) s-a impus după două ore și 28 de minute de joc, obținând prima sa victorie în duelurile cu Halep (24 ani). Românca învinsese în primele două partide directe, în 2010 în semifinalele turneului ITF de la Torhout (Belgia), cu 6-1, 6-3, și în 2015 în finală la Shenzhen, cu 6-2, 6-2.

Jucătoarea elvețiană, al cărei tată s-a născut în Transilvania, a câștigat primul ghem al meciului, dar Halep a preluat jocul pe cont propriu și a reușit trei ghemuri consecutive (3-1). Bacsinszky a revenit și a egalat, 4-4, dar apoi Simona a făcut un nou break și a încheiat setul cu 6-4, în 45 de minute.

Halep a început prea relaxată setul secund și a pierdut primele două ghemuri, nu a reușit să revină în joc nici după o întrerupere de șapte minute pentru ștergerea liniilor, în urma câtorva picături de ploaie căzute pe teren. Bacsinszky a avut 4-1, 5-2 și s-a impus cu 6-3.

În decisiv, Simona Halep a fost complet ieșită din joc, fiind condusă cu 4-0, 5-1, elvețianca câștigând ultimul act cu un sec 6-2.

Halep, semifinalistă anul trecut la Miami Open, a greșit tot mai mult după primul set, în timp ce Bacsinszky, victorioasă în turul anterior și în fața polonezei Agnieszka Radwanska, numărul doi mondial, a fost tot mai agresivă și a jucat tot mai bine. Halep a reușit 18 lovituri direct câștigătoare, iar elvețianca a avut 20, românca a comis 38 de erori neforțate, iar adversara 33.

Nici antrenorul australian Darren Cahill nu a reușit să schimbe ceva în jocul Simonei, care a părut că îl ignoră la întrevederea din ultimul set, când tehnicianul a fost nevoit să monologheze, deoarece Simona nu a scos niciun cuvânt.

Simona Halep va primi 128.215 dolari și 215 puncte WTA, ea riscând să piardă locul 5 în clasamentul WTA.

Vezi desfășurarea partidei:

SETUL 3

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY: TIMEA BACSINSZKY A CÂȘTIGAT SETUL TREI.

2 - 6  Adversara Simonei Halep servește pentru calificarea în semifinale.

2 - 5 Game pentru Simona Halep! 

1 - 5 Schimb spectaculos de mingi. Jucătoarea din Elveția a mai câștigat un game.

1 - 4 Simona Halep câștigă primul game al acestui set decisiv.

0 - 4 Lucrurile nu arată deloc bine pentru Simona Halep. Pare o situație fără ieșire pentru și continuă să crească numărul erorilor neforțate.

0 - 3 Break făcut de Timea Bacsinszky. Sunt patru game-uri consecutive pe care jucătoarea din Elveția le ia.

0 - 2 Jucătoarea din Elveția se distanțează de Simona Halep. Românca pare din ce în ce mai obosită.

0 - 1 Break Timea Bacsinszky! Românca și-a pierdut serviciul și este condusă în setul trei.

Începe setul trei cu Simona Halep la serviciu. 

0 - 0

SETUL 2

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY: TIMEA BACSINSZKY A CÂȘTIGAT SETUL 2.

3 - 6 Urmează setul 3.

3 - 5 Simona Halep are nevoie de un break pentru a evita setul decisiv.

2 - 5  Timea Bacsinszky reușește să-și facă serviciul deși a avut un început de game dificil. Darren Cahill a venit din nou pe teren să vorbească cu Simona Halep.

2 - 4 Game alb pentru Simona Halep! 

1 - 4 Jucătoarea din Elvenția se distanțează de Simona Halep. Este la două game-uri de câștigarea setului. Simona Halep și-a pierdut concentrarea și a cedat game-ul cu două erori neforțate.

Jocul a fost reluat după câteva minute de întrerupere din cauza vremii.

A început să plouă mărunt la Miami. Copiii de mingi șterg liniile cu prosoapele.

1 - 3 Break Timea Bacsinszky! Jucătoarea din Elveția reușește să se distanțeze din nou.

1 - 2 Simona Halep a ridicat nivelul de joc și face re-break. Urmează la serviciu pentru a egala situația la 2.

0 - 2 Timea Bacsinszky forțează, face break-ul și conduce setul.

0 - 1 Setul doi a început cu Timea Bacsinszky la serviciu. Game pentru sportiva din Elveția.


0 - 0

-------

SETUL 1 

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY: SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT PRIMUL SET CU 6-4.

6 - 4 Simona Halep își ține serviciul și închide primul set.

5 - 4 Simona Halep intră în lupta pentru game-ul pierdut și iată că este 5-4. Darren Cahill a venit la bancă să discute cu Simona Halep. Antrenorul i-a cerut să fie liniștită și să forțeze doar când este necesar. Sportiva noastră servește pentru câștigarea setului 1.

4 - 4 Game pierdut destul de ușor de Simona Halep. Românca a scăzut nivelul de joc.

4 - 3 Bacsinszky revine și reduce din avantajul Simonei Halep. Avem 4-3 pentru sportiva noastră.

4 - 2 Game pentru Simona Halep! Bacsinszky greșește destul de mult.

3 - 2 Serviciu bun din partea adversarei Simonei Halep. Game frumos câștigat de această dată de Timea Bacsinszky.

3 - 1 Chiar dacă Timea Bacsinsznky a fost agresvă la startul game-ului, Simona Halep a găsit soluții și este 3-1.

2 - 1 Simona Halep face breakul în fața adversarei sale și este 2-1 pentru sportiva noastră. Început excelent pentru Simona Halep.

1 - 1 Joc bun pentru româncă. Simona Halep egalează la 1.

0 - 1 Bacsinszky începe la serviciu acest sfert de finală. Greșeală neforțată din partea Simonei Halep. Urmează un as al sportivei din Elveția. Game pentru Timea Bacsinszky.

0 - 0


UPDATE 20:40 - Meciul dintre Simona Halep și Timea Bacsinszky va începe în jurul orei 21:00. Meciul Simonei Halep ar fi trebuit să înceapă în jurul orei 20:00, dar a fost decalat pentru că s-a prelungit partida dintre Tomas Berdych și Richard Gasquet.

UPDATE 20:00 - Meciul dintre Simona Halep și Timea Bacsinszky va începe în jurul orei 20:45.


SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Partida dintre Simona Halep și Timea Bacsinszky va fi a doua de pe terenul central, prima fiind cea dintre Richard Gasquet si Tomas Berdych, de pe tabloul masculin de la Miami.

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Nu este prima dată când Simona Halep și Timea Bacsinszky se duelează. Simona Halep și Timea Bacsinszky s-au întâlnit de două ori, scorul fiind 2-0 în favoarea Simonei Halep. În 2010, la Torhout, în Belgia, Simona Halep s-a impus cu 6-1, 6-3, iar la Shenzhen, în 2015, în finală, românca a câștigat tot în două seturi, scor 6-2, 6-2.

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Adversara Simonei este pe jumătate româncă, și mai mult decât atât, tatăl acesteia, Igor Bacsinszky, este originar din Satu Mare.

[citeste si]

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Igor Bacsinszky a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. În 1981, Igor Bacsinszky s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Tatăl Timeei s-a apucat să antreneze în anii '80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea, până la vârsta de 15 ani.

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, după ce a învins-o pe britanica Heather Watson în două seturi, 6-3, 6-4. Simona Halep a trecut într-o oră și 29 de minute de Watson (23 ani, 69 WTA).

SIMONA HALEP - TIMEA BACSINSZKY LIVE TEXT. Rămâneți pe WWW.DCNEWS.RO să vedeți meciul de marți dintre Simona Halep și Timea Bacsinszky. Partida va începe nu mai devreme de ora 20:00 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe WWW.DCNEWS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel