Simona Halep, învinsă în trei seturi în primul meci de la revenirea în circuit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura Digisport
FOTO: captura Digisport
Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor juca, astăzi, în turul inaugural al turneului WTA 1.000 de la Miami Open.

UPDATE: Simona Halep a pierdut, în trei seturi, în fața ibericei Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3, în turul inaugural al turneului WTA 1.000 Miami Open, în prima partidă de la revenirea în circuitul tenisului profesionist.

UPDATE: Simona Halep a câștigat primul set, scor 6-1, în confruntarea cu iberica Paula Badosa, în meciul contând pentru turul inaugural al turneului WTA 1.000 Miami Open.

Paula Badosa a reușit să câștige pe propriul serviciu, în game-ul inaugural, ca apoi Simona să facă șase gameuri consecutive, cel mai dificil fiind cel de-al șaselea game, în care Halep a salvat cinci mingi de break. Halep se apropie la un singur game în spatele ibericei.

Setul secund: Simona Halep câștigă pe serviciul său, iar în al doilea game ratează o minge de break, game-ul fiind adjudecat de iberică. Badosa face re-breakul, apoi se distanțează la 3-1, iar Simona reușește să își face propriul serviciu și ajunge la 2-3.

Badosa a câștigat următorul game, iar Simona și-a făcut și ea serviciul, astfel, setul al doilea este condus de Badosa, cu scorul de 4-3.

Paula Badosa conduce setul cu 5-3, iar Simona Halep servește pentru a rămâne în set. Simona a salvat o minge de set și a câștigat gameul.

După câștigarea acestui game, Halep a chemat fizioterapeutul, pentru o problemă apărută la umărul drept.

FOTO: captură 

Paula Badosa a câștigat setul secund. Meciul va merge în setul decisiv.

Setul al treilea: Simona Halep a câștigat un game ”alb” în debutul setului decisiv.

Iberica își face serviciul și egalează, apoi face break-ul la zero, în cel mai modest game al româncei.

Simona Halep recuperează breakul și egalează la 2-2.

Jucătoarea din Spania reușește să facă și ea breakul și trece la conducere.

Badosa câștigă pe propriul serviciu și se distanțează la 4-2.

Simona face un break alb și reduce din diferență, ajungând la 4-3.

Iberica mai câștigă un game, pe seviciul său și se află la numai un game de calificarea în turul secund, unde o va întâlni pe Aryna Sabalenka.

Paula Badosa câștiga meciul, prima sa victorie în fața fostului lider mondial.

Știrea inițială

Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor juca, astăzi, în turul inaugural al turneului WTA 1.000 de la Miami. Astfel, Ana Bogdan (locul 66 WTA) o va întâlni, de la ora 18.30, pe  Katerina Siniakova (Cehia, locul 42 WTA), iar Jaqueline Cristian (locul 82 WTA) se va confrunta, de la 21:30, cu franțuzoaica Diane Parry (locul 54 WTA). 

Însă, meciul turneului, poate cel mai așteptat de iubitorii de tenis este cel dintre Simona Halep, care a beneficiat de o invitație din partea organizatorilor și pentru care este primul joc oficial după o pauză de 19 luni, și iberica Paula Badosa (locul 80 WTA), jocul fiind programat de la ora 22:00.

Simona Halep, mesaj motivațional

Simona Halep, activă și pe rețelele sociale, a postat un mesaj motivațional chiar înainte de meciul din această seară, care este al treilea meci direct între cele două sportive, ambele câștigate de româncă.

”Să ai curajul să îți urmezi inima și intuiția! Ei știu deja ce vrei să devii. Orice altceva e lipsit de importanță”, a spus Steve Jobs, citat de Simona Halep pe InstaStory.

Fostul lider mondial a fost suspendat pentru patru ani, în urma deciziei ITIA, în dosarul de dopaj, însă TAS i-a admis apelul, mai mult, i-a redus suspendarea la 9 luni.

La numai câteva zile de la anunțul făcut de TAS, organizatorii de la Miami Open i-au Simonei Halep, rămasă fără puncte și în afara clasamentului WTA, un wild-card pentru a participa la acest turneu, iar pentru pregătirea sa fizică și prezența la Miami a ”garantat” fostul antrenor al româncei, Darren Cahill.

”Am avut un sentiment că trebuie să fim pregătiți în caz că ea cere un wildcard.

Am avut multe discuții despre wildcard-uri și, spre norocul nostru, am salvat un wildcard pe tabloul principal feminin, pentru că nu știi niciodată ce se întâmplă”, a declarat James Blake, directorul turneului de la Miami, scrie digisport.ro.

Dacă va reuși să o învingă pe iberică, Simona Halep va avea o adversară dificilă în turul secund, pe numărul 2 mondial, belarusa Aryna Sabalenka, dublă campioană de Grand Slam, US Open 2021 și Australian Open 2021.

Citește și: Gael Monfils, confirmat la turneul ATP 250 Țiriac Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel