Simona Halep s-a retras de la WTA 125 Oreira: Schimbare de planuri
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News/ Sonia Baciu
FOTO: DC News/ Sonia Baciu
Simona Halep s-a retras de la turneul WTA 125 Oerias, invocând motive medicale. Acum se află în recuperare pentru a putea evolua la Masters-ul de la Madrid, câștigat de două ori în carieră, care se va desfățura în perioada 23 aprilie - 5 mai.

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 Oerias (Portugalia, pe zgură), la care primise invitație din partea organizatorilor, invocând motive medicale, o accidentare la genunchi.

Astfel, fostul lider mondial nu a mai făcut deplasarea în Portugalia și a preferat să se recupereze pentru a putea  să evolueze la turneul Masters de la Madrid, unde s-a impus de două ori în carieră, în 2016 și 2017.

”Schimbare de planuri! Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu revenirea la antrenamentul complet. Nu vreau să mă grăbesc la revenirea mea, așa că nu voi juca la Oeiras săptămâna viitoare”, a transmis Simona Halep într-o postare de tip InstaStory.

FOTO: Captură Instagram

Simona Halep a revenit în circuitul profesionist după ce TAS i-a redus suspendarea inițială dată de ITIA, în dosarul de dopaj, iar primul său meci a fost în turneul de la Miami Open (hard), în luna martie, unde a pierdut în fața ibericei Paula Badosa, după un joc foarte entuziasmant.

Pentru Simona Halep, turneul de la Oeira era important, fiind considerat și ca un ”turneu de încălzire” pentru cel de la Madrid (23 aprilie - 5 mai) și la care a primit wild-card din partea organizatorilor, dar și pentru că ar fi putut să intre în primele 500 de jucătoare din lume dacă ar fi câștigat turneul. Acesta ar fi fost primul turneu jucat pe zgură, după aproape doi ani, în turul secund de la Roland Garros 2022.

De altfel, Simona Halep, în acest moment pe locul 1.144 WTA, vrea să participe la Roland Garros, dar nu își pune mari speranțe pentru obținerea unui wild-card din partea francezilor, despre care spune că sunt ”naționaliști”.

”Sper și-mi doresc, însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru digisport.ro

Simona Halep așteptată în echipa olimpică

În urmă cu ceva vreme Simona Halep declarase că își dorește să ajungă la Paris în acest an, atât la Rolnad Garros, cât și la Jocurile Olimpice de vară, însă pentru asta era nevoie să ”bifeze” prezența în echipa națională de tenis, cea care evoluează la Billie Jean King Cup, dar și să aibă un clasament WTA.

În acest sens, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român a afirmat că va încerca obținerea unui wild-card pentru JO.

”Există această șansă pentru Simona. Și eu pot să spun că până nu vom epuiza toate aceste căi de a obține un wild-card pentru Simona nu vom renunța. Cel mai important este ca și Simona să își dorească din toată inima acest lucru. Ea are timp să ajungă la forma de dinainte.

Depinde doar de ea și de cât de mult își dorește să participe la Paris. Noi o așteptăm. Mesajul meu e să fie să fie sănătoasă, să aibă încredere și în fiecare zi să mai urce câte o treaptă pentru a-și îndeplini visul olimpic”, a explicat Mihai Covaliu, potrivit Agerpres.

Citește și: Ana Bogdan va juca în primul meci al României cu Ucraina în Billie Jean King Cup

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel