Simona Halep, mesaj la trecerea dintre ani. Sportiva e conștientă că 2024 poate fi decisiv pentru cariera ei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Simona Halep, una dintre cele mai ilustre figuri ale tenisului mondial, s-a confruntat cu un an 2023 dificil, fiind suspendată pentru o perioadă de 4 ani din cauza unui test pozitiv cu substanța Roxadustat, înregistrat la US Open 2022.

Sportiva cu două titluri de Grand Slam și multiple victorii în circuitul mondial a transmis un mesaj plin de încredere și determinare. „Am puterea să spun: Mulțumesc 2023! Totul se întâmplă cu un motiv și este pentru tine, nu împotriva ta. 2024, abia aștept să te întâlnesc” - a postat Halep pe contul său de Instagram.

Decizia suspendării provizorii a fost anunțată în octombrie 2022, iar cazul său a fost judecat de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra care se ocupă de dosarele de dopaj din tenis. Suspendarea a venit în urma a două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis: prezența și uzul substanței Roxadustat într-o mostră de urină prelevată la US Open 2022 și nereguli în pașaportul său biologic.

Simona Halep are acum o ultimă șansă de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, unde va fi audiată în perioada 7-9 februarie 2024. Sportiva a solicitat anularea deciziei Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului și reducerea sancțiunii impuse.

În cazul menținerii suspendării pentru 4 ani, Halep ar putea teoretic reveni pe terenul de tenis în 6 octombrie 2026, când ar avea 35 de ani.

Pe 29 august 2022, Halep a disputat ultimul ei meci oficial în circuitul mondial, fiind învinsă surprinzător în runda inaugurală a US Open de către Daria Snigur.

Pentru fani și pentru lumea tenisului, așteptările și speranțele pentru anul 2024 sunt încă mari. Cu determinare, Simona Halep se pregătește să-și susțină cazul la TAS și să își urmeze cariera în tenis, în ciuda provocărilor recente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel