Simona Halep luptă pentru viața copiilor născuți prematur
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, s-a alăturat, marți, luptei pentru viața copiilor născuți prematur, prin implicarea în campania "Grijă pentru copii", lansată în urmă cu doi ani de Dorna și Asociația "Salvați Copiii".

Campania are ca obiective dotarea maternităților din țară cu echipamente medicale de specialitate și la o informare corectă asupra problematicii nașterii premature.

"Am ales să susțin această campanie pentru că am o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe. Nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ceea ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea", a spus Simona Halep, citată de Agerpres.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației "Salvați Copiii", a declarat: "Copiii născuți prematur au șanse 90 la sută să trăiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Mulțumim Simonei că se implică în proiect".

Vezi și: România și-a aflat adversara în barajul pentru Grupa Mondială I

"Majoritatea spitalelor nu au suficiente dotări pentru copiii născuți prematur. Iată motivul pentru care de doi ani facem acest proiect. Ne bucurăm că Simona Halep a venit alături de noi", a spus și Petre Șandru, director Coca Cola România.

Miruna Smeureanu, director de comunicare Coca Cola, a menționat: "În 2013 și 2014 am susținut 30 de maternități cu echipamente necesare copiilor născuți prematur. La nivelul fiecărui an ajutăm cam 3.000 de asemenea cazuri".

România, ultima în UE la mortalitatea infantilă

În România, 1 din 10 copii se naște prematur și are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viață, ceea ce necesită echipamente medicale performante și medici specializați.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot să fie prevenite prin dezvoltarea de programe de educare a tinerelor mame.

Citește și: Simona Halep, criticată de un român după eșecul din Fed Cup

Simona Halep a anunțat în ultimele zile, prin mai multe clipuri postate pe pagina sa de Facebook, implicarea în acestă campanie.

 
 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel