Simona Halep, criticată aspru de Radu Banciu, după suspendarea dată de ITIA: ”Eşti un nimeni. O jucătoare de duzină”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News/Sonia Baciu
FOTO: DC News/Sonia Baciu
Radu Banciu face afirmații halucinante despre Simona Halep, după ce sportiva a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Simona Halep, fostul lider mondial, a intrat în colimatorul lui Radu Banciu, după ce a fost suspendată oficial pentru 4 ani în cazul de dopaj cu roxadustat, începând din octombrie 2022.

Jurnalistul Radu Banciu, unul dintre criticii cei mai vocali la adresa sportivei, deținătoare a două titluri de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), susține că decizia luată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) nu l-a luat deloc prin surprindere, ba chiar consideră că pedeapsa este una prea blândă.

”Nu m-a surprins, pentru că putea să fie o sancţiune şi mai dură având în vedere circumstanţele şi acuzaţiile. Nu este o sancţiune extraordinar de dură, s-ar putea să fie mai dură la apel. Noi nici când ne prinde cu droguri la liceu nu credem. În politică, ai văzut un mare politician prins să zică că a furat?

Toţi politicienii au intrat la puşcărie cu pumnul strâns spunând că sunt nevinovaţi. Tot legat de sport, avem cazul Elenei Udrea, care tuna şi fulgera împotriva justiţiei de pe tot mapamondul. Când a venit verdictul ea fugea din ţară de justiţie. Noi nu avem gena moralităţii. Suntem o naţiune de mârlani. Peste tot, verdictul este luat ca atare, nimeni nu interpretează un verdict al unei instanţe.

Mă uitam la cazul lui Paul Pogba, nu există nicăieri nicio publicaţie care să susţină ideea că e nevinovat. Te-a prins, eşti dopat. Ea a fost o impostare şi a plătit. Este pentru prima dată, în tenis, când un sportiv este prins cu o astfel de substanţă. Tu eşti un nimeni, mă, erai o jucătoare de duzină. Chiar dacă eşti curat ca lacrima (n.r. problema cu paşaportul biologic) nu te poţi juca cu asta. E ca şi cum eu m-aş duce într-un magazin alimentar, mi-aş băga un obiect contondent sub geacă şi după când vine la mine zic că era o glumă.

Nu era extraordinar de talentată şi dintr-o dată i s-au umflat mâinile, o arogantă venită dintr-o familie care dispreţuia tot. Întrebaţi toate fetele, toate o detestau, nu avea nicio prietenă, nu mai ştia de unde plecase, nu a fost niciodată un sportiv plăcut ochiului. Nu reprezenta nimic, dădea tare într-o minge” a declarat Radu Banciu, la Prima Sport, potrivit ProSport.

Darren Cahill, susținătorul fostei eleve

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep a făcut precizări importante în privința sportivei alături de care a fost timp de 6 ani și cu care a ținut legătura chiar și după ce a încetat colaborarea profesională.

”Oamenii care mă urmăresc cred că știu deja de câteva luni că nu am nimic altceva decât susținere pentru Simona.

O știu pe ea, pe familia ei, știu cum e în aceste cercuri din lumea tenisului, o cunosc pe Virginia Ruzici, omul care i-a fost agent timp de foarte mulți ani și care a fost responsabil pentru susținerea ei încă de la o vârstă fragedă.

Eu am petrecut șase ani cu Simona, trăind și suferind în tenis, alături de Teo Cercel și alți oameni care i-au fost alături în acești ani.

Felul în care se comporta față de cariera ei și cât de atentă era să nu cumva să ia ceva ilegal, să nu cumva să intre ceva ilegal în organism. Simona se asigura că verificăm de trei ori totul.

Știu cât de important e și a fost pentru ea să fie curată. Nimic nu s-a schimbat. (...) Sper ca toți cei din jurul ei să știe asta.

Îmi doresc ca la TAS să reiasă la suprafață adevărul și să o vedem pe teren cât mai repede cu putință pentru că asta vreau pentru ea”, a spus Darren Cahill, în cadrul Advantage Connors, potrivit Eurosport.

Citește și: Simona Halep după reacția Serenei Williams: Jucătoarele mă urăsc pentru că le-am bătut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel