Simona Halep, cea mai BUNĂ jucătoare a lunii ianuarie
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Românca Simona Halep a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul profesionist feminin de tenis, cu un procentaj covârşitor în ancheta desfăşurată pe site-ul WTA. 

Simona Halep, numărul doi mondial, a obţinut 71% din voturi, fiind urmată la mare distanţă de daneza Caroline Wozniacki, 25%, cea care a învins-o în finala turneului Australian Open şi care a deposedat-o de primul loc în clasamentul WTA. Pe locul al treilea s-a clasat germanca Angelique Kerber (3%), iar a patra a fost ucraineanca Elina Svitolina (1%). 

Simona Halep a cucerit în ianuarie titlul la Shenzhen Open, după ce le-a învins pe rând pe Nicole Gibbs (SUA), Ying-Ying Duan (China), Arina Sabalenka (Belarus), Irina-Camelia Begu şi Katerina Siniakova (Cehia). De asemenea, Simona şi-a trecut în palmares şi titlul în proba de dublu, alături de Begu. 

A treia finală de Grand Slam pierdută 

La Melbourne, Halep a jucat a treia sa finală de Mare Şlem din carieră, pierdută în trei seturi în faţa danezei Caroline Wozniacki, după ce a avut meciuri epice cu americanca Lauren Davis (4-6, 6-4, 15-13), în turul al treilea, şi cu Angelique Kerber (6-3, 4-6, 9-7) în semifinale. În finala turneului Australian Open, Halep a fost învinsă de Wozniacki cu 7-6(2), 3-6, 6-4. 

Daneza a cucerit primul său titlu de Mare Şlem cu acest prilej şi a devenit noul număr unu mondial, la exact şase ani de când a ocupat ultima oară primul loc în ierarhia WTA. 

Totodată, Wozniacki a jucat în acest debut de an finala turneului de la Auckland, pierdută în faţa germancei Julia Goerges. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel