Urmărește emisiunea live
SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO 5-7, 6-1, 6-1. Românca s-a calificat în SEMIFINALE la INDIAN WELLS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Simona Halep s-a calificat miercuri seară în semifinalele turneului de la Indian Wells, după victoria obținută împotriva ibericei Carla Suarez Navarro. A treia favorită din California a avut nevoie de trei seturi și aproape două ore de joc pentru a trece de  locul 13 WTA.

Simona Halep a început ezitant sfertul de finală cu Carla Suarez Navarro și s-a văzut rapid condusă cu 4-0 în primul set. A urmat o revenire impresionantă, reușind să egaleze la patru, după care însă iberica s-a redresat și a izbutit să-și adjudece primul set, cu 7-5. 

În următoarele două seturi, Simona Halep a făcut o adevărată demonstrație de forță și s-a impus în două seturi identice, scor 6-1, 6-1, asigurându-și calificarea în semifinalele competiției, unde va da peste liderul mondial, Serena Williams. Americanca a trecut în această noapte în sferturile de finală de elvețianca Timea Bacsinszky (locul 26 WTA), scor 7-5, 6-3.

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO 5-7, 6-1, 6-1


UPDATE: - 6-1: Simona Halep fructifică a doua minge de meci pe care o are cu un ace și se califică în semifinalele turneului de la Indian Wells, după o revenire superbă în fața Carlei Suarez Navarro.

- 5-1: Simona Halep mai face un break la avantaj și va servi pentru victorie și pentru calificarea în sferturi.

- 4-1: Românca nu pare dispusă să-i mai dea vreo șansă adversarei și face un game alb. Simona Halep e la doar două lungimi de victorie.

- 3-1: Simona Halep reface diferența de un break, după încă o șansă irosită, și va servi pentru 4-1 în decisiv.

- 2-1: Din păcate, locul 3 WTA nu și-a consolidat punctul obținut pe serviciul advers, iar Carla Suarez Navarro a făcut re-break rapid.

- 2-0: Simona Halep face break la 30, după ce a condus cu 40-0. Sportiva noastră a reușit un nou punct absolut fantastic, asemănător celui din meciul cu Daniela Hantuchova de la Dubai, pentru care a primit titlul de ”lovitura lunii februarie”.

- 1-0: Românca pășește cu dreptul în decisiv și își face serviciul la avantaj.

- Setul 3 începe cu Simona Halep la serviciu.

------------------------

- 6-1: Simona Halep are nevoie de doar 30 de minute pentru a se impune în acest act și pentru a trimite meciul în set decisiv. Românca a încheiat setul cu un break la 0. 4-11 a fost în acest set raportul greșelilor neforțate, de data asta în favoarea Carlei.

- 5-1: Navarro a revenit de la 40-15 pentru Halep, dar sportiva noastră a continuat să atace și a făcut game-ul la al doilea avantaj.

- 4-1: Românca returnează bine și câștigă un break în care și-a măcinat adversara cu backhand-urile magistrale trimise din situații imposibile.  Sportiva noastră a avut nevoie de trei șanse de break pentru a face 4-1.

- 3-1: Simona Halep servește din ce în ce mai bine și face al doilea game alb al setului.

- 2-1: Locul 3 WTA reușește primul break al setului secund și trece pentru prima dată în avantaj. Românca a început să gestioneze mai bine schimburile lungi de mingi.

- 1-1: Simona Halep răspunde în stil mare și egalează cu un game alb, la 0.

- 0-1: Iberica începe bine și actul secund, cu game pe propriul serviciu.

- Setul secund începe tot cu Suarez Navarro la serviciu. Simona Halep a purtat o discuție cu antrenorul Victor Ioniță între seturi. Acesta i-a spus să nu mai fie nervoasă, dar să fie mai agresivă, în special pe serviciul doi.

------------------------

- 5-7: Iberica mai face un break și își adjudecă primul set, după 56 de minute de joc. Navarro profită din plin de erorile neforțate comise de româncă și o taxează din plin când sportiva noastră începe punctul cu serviciul 2. De asemenea, spaniola o plimbă pe Simona Halep pe linia de fund până când i se ivește ocazia perfectă pentru a ataca decisiv, de cele mai multe ori cu forehand-ul. 26-18 a fost raportul greșelilor neforțate în primul set, pentru Simona Halep.

- 5-6: Navarro nu îi dă șanse Simonei când se află la serviciu și trece iar la conducere.

- 5-5: Românca revine de la 15-30 și câștigă game-ul. Din păcate, sportiva noastră are probleme serioase la serviciu: primul nu îi intră, iar pe al doilea are un procentaj dezastruos de puncte câștigate - 23%. În schimb, Simona Halep a început să insiste pe reverul adversarei, iar tactica pare să dea roade, după ce spaniola a reușit în debutul jocului mai multe puncte direct cu dreapta.

- 4-5: După patru game-uri consecutive pierdute, Suarez Navarro revine pe propriul serviciu și face game alb, trecând din nou la conducerea setului.

- 4-4: Românca revine fantastic de la 0-4 și egalează, după un game în care a avut 40-0, dar pe care și l-a adjudecat la avantaj. În timpul acestui punct, după o minge trimisă în fileu, Simona Halep și-a reproșat cu voce tare greșeala comisă.

- 3-4: Numărul 3 WTA continuă cursa de urmărire a Carlei Suarez Navarro, anulează și cel de-al doilea break și se apropie la un singur game, urmând să servească. Spaniola a cerut ajutorul antrenorului său după acest punct.

- 2-4: Simona Halep își face pentru prima dată serviciul și se apropie de iberică, după un game în care a trimis o nouă lovitură câștigătoare superbă în diagonală, cu reverul de această dată.

- 1-4: Sportiva noastră izbutește să recupereze un break, pe care l-a încheiat cu superbă dreaptă câștigătoare în diagonală, trimisă din defensivă. Pentru a doua oară în set, Suarez Navarro obține un punct cu ajutorul benzii fileului, care, din fericire, nu a ajutat-o în final.

- 0-4: Simona Halep servește extrem de modest, iar iberica profită din plin. Navarro returnează bine și o plimbă pe româncă dintr-un colț în celălalt al liniei de fund, până când defensiva acesteia cedează. De notat că Simona a încheiat game-ul cu o dublă greșeală.

- 0-3: Spaniola își continuă startul ca din pușcă și nu are probleme în a-și adjudeca, la 15, încă un game pe propriul serviciu.

- 0-2: Simona Halep are probleme pe propriul serviciu și, după un game foarte lung și disputat și patru șanse irosite, Carla Suarez Navarro a făcut break-ul. Românca a reușit însă în acest game un punct genial, care i-ar putea aduce noi premii.

- 0-1: Navarro începe meciul bine pe propriul serviciu și face primul game, la 30.

- ora 22:07 - A început sfertul de finală Simona Halep - Carla Suarez Navarro. Iberica servește prima

------------------------

- ora 22:04 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Cele două sportive se încălzesc, iar partida va începe în scurt timp.

- ora 21:45 - Feliciano Lopez a trecut în două seturi de Kei Nishikori, scor 6-4, 7-6 (2), astfel că meciul Simonei Halep va începe în câteva minute pe Terenul Central de la Indian Wells.

------------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Organizatorii turneului de la Indian Wells au anunțat programul meciurilor de astăzi. La nici 24 de ore după ce a trecut de Karolina Pliskova, scor 6-4, 6-4, Simona Halep va juca în sferturi împotriva ibericei Carla Suarez Navarro (locul 13 WTA și favorita numărul 12).

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Partida dintre Simona Halep și Carla Suarez Navarro se va disputa pe Terenul Central de la Indian Wells, după meciul Feliciano Lopez - Kei Nishikori, programat pentru ora 20:00. Astfel, sfertul de finală al româncei de pe locul 3 WTA va începe undeva în jurul orei 22:00 și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO. 

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Simona Halep și Carla Suarez Navarro s-au mai întâlnit de opt ori în circuitul WTA, fiecare jucătoare impunându-se de patru ori. În 2014, cele două ar fi trebuit să joace la Roma, dar românca s-a retras din cauza unei accidentări.

Vezi și: VIDEO: Lovituri superbe reușite de Simona Halep în meciul cu Pliskova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel