Simona Halep, amendată dacă se mai retrage de la vreun turneu. Regulamentul WTA, prevederi clare
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 apr, 10:26
Facebook Simona Halep
Simona Halep riscă amenzi din partea WTA dacă se mai retrage de la alte turnee în 2021. 

Asociația Tenisului Feminin (WTA) are reguli foarte stricte în privința retragerilor de la turneele din circuit, iar jucătoarele din Top 10 riscă cele mai mari amenzi! Potrivit regulamentului, o sportivă are dreptul la două „retrageri scuzabile” într-un sezon competițional, pe care Simona le-a folosit deja atunci când a declarat forfait pentru turneele de la Doha și Dubai!

„Retragere scuzabilă” este tradusă astfel de WTA: „O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”, scrie prosport

Halep nu mai poate beneficia de această prevedere încă din luna aprilie, așa că riscă să fie amendată dacă se va retrage de la Stuttgart sau de la oricare alt turneu din 2021! Amenzile sunt uriașe pentru jucătoarele din Top 10, acestea fiind nevoite să scoată din buzunar 5.000 de dolari pentru o retragere târzie dintr-un turneu WTA 250 și 7.500 de dolari la un turneu de categorie WTA 500 – așa cum este cel de la Stuttgart!

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro