Simona Halep, veste neaşteptată: Am fost puțin șocată când am aflat
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Simona Halep - US Open. foto: @simonahalep - FB
Simona Halep - US Open. foto: @simonahalep - FB
Simona Halep (6 WTA) și-a exprimat surprinderea față de hotârărea lui Kim Clijsters de a reveni în tenisul profesionist, la mai bine de șapte ani de la ultimul meci jucat.

"Am fost puțin șocată, să fiu sinceră. Să ai trei copii acasă și să te întorci e un lucru uriaș, în opinia mea. E impresionant! Mi-aș dori să mă întâlnesc cu ea în circuit pentru că m-a învins o dată la Brisbane. Nu am putut să uit acel meci. Dacă e vreo șansă să joc contra ei, aș fi foarte fericită", a declarat Halep, citată de Tennis World. Simona Halep și Kim Clijsters s-au întâlnit o singură dată, la Brisbane, în 2012. Belgianca s-a impus atunci, scor 6-1, 6-4.

Kim Clijsters şi-a anunţat revenirea în competiţiile de tenis, la 36 de ani. Retrasă din activitate în 2012, campioana din Belgia a precizat, la mijlocul lunii septembrie, că reintră în turneele profesioniste din anul 2020. Sportiva a menționat că decizia a fost luată ca urmare a unui obiectiv personal, transmite Mediafax.

"Nu simt că am ceva de demonstrat cuiva"

”Nu simt că am ceva de demonstrat cuiva. E o provocare pentru mine. Unii prieteni vor să alerge un maraton, eu vreau să joc în continuare tenis. Ador sportul asta. Am încercat să stau aproape de el pe cât posibil, am ajutat la încălzirea jucătorilor, doar pentru a simţi racheta. Pasiunea încă există, întrebarea este dacă mai sunt capabilă să joc la nivelul pe care mi-l doresc”, spunea Kim Clijsters, pentru WTA.

Ultima partidă a sportivei din Belgia a avut loc la US Open 2012, atunci când pierdea în turul 2 al turneului, împotrivei Laurei Robson (Marea Britanie), în două seturi, 7-6; 7-6. Kim Clijsters a câștigat patru titluri de Mare Șlem în carieră: US Open (2005, 2009, 2010) și Australian Open (2011). Belgianca a ocupat locul 1 mondial atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel