Simona Halep: Am făcut ceva uriaș pentru țară
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Simona Halep a primit duminică, la Singapore,  trofeul de lider mondial WTA la final de sezon, declarând  în conferința de presă că a realizat ceva uriaș pentru țara sa prin această performanță.

"Este uriaș ce am făcut pentru țara noastră. E o țară mică și sunt prima jucătoare care a reușit acest lucru. Poate voi avea câteva evenimente în plus, dar mă voi bucura de ele. E frumos. E cel mai bun moment al carierei mele și nu mă pot plânge de acest lucru", a declarat Halep, emoționată, după primirea trofeului, potrivit site-ului WTA.

Halep este a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Este o onoare să fiu al 13-lea — de fapt, e numărul meu norocos — lider mondial la finalul anului. E un sentiment frumos. Toată munca pe care au făcut-o anul acesta își arată roadele", a afirmat Halep (26 ani).

Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție. Realizarea a venit după o victorie în fața letonei Jelena Ostapenko, în semifinale, la Beijing.

[citeste si]

"Cel mai frumos moment pot spune că l-am avut pe teren, când am câștigat cu Ostapenko la Beijing", a mărturisit Simona. "Dar e cu atât mai special să închei anul pe primul loc, cu atât mai mult cu cât sunt atât de puține jucătoare care au terminat anul din postura de lider, e mai special și mai dificil de făcut asta", a adăugat Halep.

După ce a primit inelul de lider mondial din partea reprezentantei Tiffany T, Simona Halep a declarat amuzată: "Nu mă logodesc. Sunt logodită cu tenisul".

În 2017, românca a câștigat un singur titlu, Mutua Madrid Open, dar a jucat finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, precum și finale la Roma, Cincinnati și Beijing, participând pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde nu a reușit să depășească faza grupelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel