Simona Halep, accidentată, ratează barajul cu Ucraina în Billie Jean King Cup
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Simona Halep ratează barajul cu Ucraina în Billie Jean King Cup.

Simona Halep va absenta din lotul echipei României în confruntarea contând pentru barajul dintre România și Ucraina, din aprilie. În primul meci de la revenirea în circuit, în turul inaugural al turneului WTA 1.000 Miami Open, Simona Halep a acuzat dureri la nivelul umărului drept, motiv pentru care a și solicitat intervenția fizioterapeutului.

”Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”, au transmis reprezentanții Federației Române de Tenis pe pagina de Facebook.

Reamintim că  barajul pentru calificarea la turneul final din toamnă, dintre România și Ucraina, se va desfășura în 12-13 aprilie, în Florida, pe zgură, din motive de securitate, dat fiind zona conflictuală existentă în Ucraina.

”Experiența Simonei este inestimabilă pentru noi și, deși îi vom simți lipsa în această confruntare, suntem încrezători în forța și talentul echipei noastre. Așteptăm cu nerăbdare să o avem înapoi pe Simona pentru meciurile viitoare și îi dorim o recuperare rapidă și completă. Îi doresc să fie bine fizic și să se bucure de tenis în continuare”, a declarat Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, citat de FRT.

Astfel, Horia Tecău va miza pentru partida cu Ucraina, din ”barajul” pentru turneul final al Billie Jean King Cup, pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae.

Din echipa Ucrainei vor face parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmila Kichenok și Nadia Kichenok și Yullia Starodubtseva.

Simona Halep, departe de JO Paris

În acest context, Simona Halep nu va putea participa nici la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, o competiție la care fostul lider mondial visa să poată ajunge, însă pentru asta avea nevoie fie de poziționarea în clasamentul WTA, însă o clasare bună este destul de greu de realizat, având în vedere faptul că pe perioada suspendării dictate de ITIA, de 4 ani, redusă de TAS la 9 luni, românca a fost în afara clasamentului, iar singurul meci pe care l-a disputat de la revenire, cel din primul tur de la Miami Open, i-au adus numai 10 puncte, fie de prezență în lotul național, unde de-a lungul carierei a fost convocată și a jucat în 15 întâlniri, ultime fiind cea de la Rouen, în 2019, împotriva reprezentativei Franței, meci pierdut la limită, în proba de dublu.

Citește și: Motivul pentru care David Popovici nu va sta în Satul Olimpic la JO de la Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel