Simona Halep a rămas fără antrenor. Care este motivul separării de tehnicianul iberic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Simona Halep este din nou fără antrenor, la nici două luni de la începerea colaborării cu ibericul Carlos Martinez.

Colaborarea dintre Simona Halep și antrenorul iberic Carlos Martinez s-a încheiat după numai câteva săptămâni, astfel că fost lider mondial a fost prezent la turneul WTA 125 Trophee Clarins, primul disputat pe zgură de la revenirea în circuit, fără un tehnician în staff. 

Potrivit GSP, citat de Eurosport, cei doi ar fi întrerupt colaborarea din cauza problemelor medicale ale Simonei Halep. Sursa citată menționează că, după accidentarea Simonei la genunchi, antrenorul iberic a ajuns la concluzia că cei doi nu sunt pe aceeași lungime de undă din punct de vedere al metodelor de pregătire și al stilului, hotărând astfel să pună punct colaborării.

Simona Halep, abandon la Paris

Accidentarea la genunchi a fost, de altfel, și motivul pentru care Halep a abandonat meciul disputat, miercuri, în turul inaugural de la Trophee Clarins, împotriva americancei McCartney Kessler, meci în care românca avea avantajul unui set câștigat, scor 7-5, după ce revenise de la 4-5, iar în setul al doilea era condusă cu 3-2.

Situația viitoare a sportivei din România este una dificilă în contextul actual. Săptămâna viitoare ar urma să participe la turneul WTA 250 de la Rabat, unde a acceptat o invitație din partea organizatorilor. 

În ceea ce privește turneul de Grand Slam de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2018, Simona nu va participa la acesta, deoarece nu are nici clasament, dar nici nu s-a aflat pe lista cu wild-carduri pe care organizatorii au făcut-o publică marți, nici măcar pe cea pentru tabloul calificărilor.

Carlos Martinez: Pentru mine este o referință

Imediat după ce Simna Halep anunțase colaborarea cu ibericul, Martinez s-a declarat foarte încântat că fostul lider mondial a dorit o colaborare cu acesta. 

”Faptul că Simona a fost atât de hotărâtă că vrea să lucreze cu mine a fost ceea ce a ajuns să mă convingă. Dacă ea e atât de interesată, eu sunt la fel sau mai mult. Chiar săptămâna trecută respinsesem un alt proiect foarte interesant, dar aici vorbim de Halep, o jucătoare de top, a trebuit să fac acest pas.

Am văzut că lucrurile sunt foarte clare pentru ea, în acest moment nu mai trebuie să-i arăt cum se fac lucrurile, vine deja cu acea fundație a atâtor ani de experiență. Este o jucătoare cu multă personalitate, are un caracter puternic și știe perfect ce își dorește.

Încă nu o cunosc atât de bine, știu doar că este o fată bună, dar din ceea ce mi-a spus Darren Cahill, este și foarte pretențioasă”, a spus Carlos Martinez, în urmă cu două luni,  într-un interviu pentru puntodebreak.com, citat de Eurosport.

Citește și: Simona Halep, lăsată în afara turneului de la Roland Garros. La cine au ajuns cele opt invitații puse în joc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel