Simin Aysel Florescu RUPE tăcerea despre VACCINUL anti-COVID-19. Mesaj FERM: Știm CLAR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Medicul Simin Aysel Florescu a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19.

Directorul medical al Spitalului Victor Babeş, Simin Aysel Florescu, vindecată de COVID-19, a explicat dacă persoanele care s-au vindecat mai trebuie vaccinate.

Întrebată dacă mai trebuie să se vaccineze, ea având o formă uşoară a bolii, Simin Aysel Florescu a spus că "E un lucru care nu se ştie foarte cert acum".

"Probabil că prin acel plan de vaccinare o să ştim mai clar, în momentul în care va fi vaccinarea în România. Medical vorbind, probabil că va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Şi în funcţie de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”, a completat medicul, la Digi24.

Ce spune despre anticorpi și vaccin. S-ar vaccina?

"Sigur că ei pot să scadă, dar în acelaşi timp s-a observat că la cei care reintră în contact cu virusul, anticorpii aceştia cresc. Deci, deocamdată evoluţia este destul de incertă şi insuficient studiată. Nici n-a fost timp, n-a trecut niciun an de când a apărut această boală. Studiile sunt încă în curs. Dar, dacă ar fi să ne gândim la toate celelalte tipuri de infecţii respiratorii, chiar dacă anticorpii scad la nivele mici, memoria antigenului respectiv rămâne în limfocite şi cu ocazia unui nou contact cu tipul respectiv de antigen, virus sau bacterie reapar - în cele mai multe cazuri - aceşti anticorpi şi sunt eficienţi", a mai spus.

Întrebată dacă se va vaccina, doctorul Simin Aysel Florescu a răspuns: "Bineînţeles!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel