Silviu Crăescu: Am văzut un președinte într-o stare de agitație caracteristică unui om aflat sub influența băuturilor alcoolice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
silviu_craescu
silviu_craescu

In urma publicarii cablogramelor trimise de ambasada S.U.A. Departamentului de Stat american, revista Q Magazine l-a intervievat pe Silviu Craescu, angajatul special si personal al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti chiar in perioada mandatului Taubman. De Ce News vă prezintă declarațiile acestuia legate de relația ambasadei cu Traian Băsescu.

„In perioada 2006-2007 se intalnea foarte des cu presedintele Basescu, mai ales la Palatul Cotroceni, cand doamna Saftoiu lucra la Administratia Prezidentiala. Apoi, dupa 2007, mai ales, dupa etapa suspendarii din functie a Presedintelui Romaniei, a aparut o raceala intre cei doi, din cauza ca domnul presedinte Traian Basescu nu si-a respectat angajamentele, iar partea americana a facut eforturi enorme pentru a-l proteja”.

„Ambasadorul S.U.A., E.S. Dl. Nicholas Frank Taubman, a fost omul care l-a urat pe Traian Basescu cel mai mult dar, in acelasi timp, l-a si ajutat sa ramana ceea ce este. In discutiile deschise private avute cu domnul ambasador acesta mi-a relatat mai multe episoade in care domnul Traian Basescu l-a tras in piept. Mi-a spus verbal, citez: "In acest om sa nu ai incredere niciodata". Alta data mi-a spus, citez, ca Traian Basescu „Este cel mai bogat presedinte pe care l-a avut Romania". Dupa revenirea acestuia in functia de sef al statului roman, domnia sa mi-a spus ca, din acel moment, nu mai este niciodata disponibil pentru presedintele meu, motivandu-mi si de ce”.

„Am vazut membri ai familiei prezidentiale din Romania in situatii jenante si iresponsabile, implicati in schimbul de note si scrisori intre un presedinte suspendat si ambasadorul in functie. In seara destituirii presedintelui din functie de catre Parlament, am vazut un presedinte intr-o stare de agitatie caracteristica unui om aflat sub influenta bauturilor alcoolice, mirosind a bautura, care a dat peste cap dispozitivul de securitate propriu al resedintei ambasadorului S.U.A., deoarece nu avea permis de acces aprobat si nicio functie oficiala. A fost deruta! A venit atunci, in jur de ora 18.30 p.m., fara escorta SPP, insotit doar de o masina blindata de la SPP cu sofer, si a cerut sa-l vada pe seful meu. Am vazut un presedinte suspendat foarte slab, moale, aflat intr-o stare de intensa emotie si frica, plangand si fumand in acelasi timp, incercand sa se imprieteneasca cu mine si asteptand afara, langa garaj, pana cand a fost primit de ambasador in casa. Atunci a cerut ajutorul S.U.A. si a promis multe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel