Data publicării:

Silvio Berlusconi a fost diagnosticat cu leucemie şi cu o infecţie pulmonară

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Fostul premier al Italiei, a fost diagnosticat cu leucemie şi cu o infecţie pulmonară.

Berlusconi "este la ora actuală la terapie intensivă pentru tratarea unei infecţii pulmonare". Această infecţie se înscrie în cadrul unei "leucemii mielomonocitare cronice de care el suferă de o perioadă de timp", precizează medicii într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Suferă de leucemie mielomonocitară cronică

Berlusconi a început chimioterapia pentru a lupta împotriva unei forme de leucemie care l-a lovit și i-a forțat spitalizarea. Prima administrare a avut loc ieri, după internare. Se pare că starea lui este stabilă.

Agenția italiană de presă ANSA, informează: "Președintele Silvio Berlusconi este în prezent internat la terapie intensivă pentru tratamentul unei infecții pulmonare. Evenimentul infecțios se înscrie în contextul unei afecțiuni hematologice cronice de care suferă de ceva vreme. Strategia terapeutică în vigoare prevede vindecarea infecției pulmonare, un tratament citoreductor de specialitate care vizează limitarea efectelor negative ale hiperleucocitozei patologice și restabilirea stărilor clinice preexistente”, continuă buletinul medical citat de ANSA.


Fostul şef al guvernului italian se confruntă cu probleme de sănătate de mai mulţi ani. În aprilie 2021, el a fost spitalizat mai mult de trei săptămâni, pentru "sechele (cauzate) de COVID-19" pe care l-a contractat în septembrie 2020.

Silvio Berlusconi suferise o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel