Silvia Uscov, avocata lui Alexandru Pițurcă: Am rămas surprinşi de astfel de propuneri, pentru că dosarul era din 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Alexandru Piturca
Sursa foto: Facebook Alexandru Piturca
Silvia Uscov, avocata lui Alexandru Pițurcă, a vorbit despre situația acestuia, în dosarul măștilor neconforme livrate spitalelor MApN.

"În primul comunicat remis pe data de 30, nici noi nu am înţeles foarte bine ce s-a dorit a se transmite, dar comunicatul de ieri este mult mai clar şi este evident că nu era în legătură cu achiziţia unor echipamente şi livrarea lor", a spus Silvia Uscov, la Antena 3.

"Toată lumea este liberă. Ne-am fi aşteptat să nu se dispună controlul judiciar"

Întrebată dacă rolul lui Alexandru Pițurcă şi al tatălui său a constat strict în finanţarea operaţiunii în care au fost aduse măştile în România, aceasta a spus: "Da, acesta este, conform actelor de la dosar".

"Toată lumea este liberă, pentru că aşa trebuia să fie de la început, din punctul nostru de vedere şi se pare că şi din punctul de vedere al instanţei, ceea ce ne-a bucurat. Soluţia a fost temeinică sub aspectul lăsării lor în libertate pe această perioadă. Ne-am fi aşteptat chiar să nu se dispună nici măcar controlul judiciar, dar vom vedea în ce măsură vom ataca sau nu aceasta măsură. A fost un maraton. Încă de la ora 8:00, s-a început cu audierile şi au continuat - mai era lăsat puţin, iar începeau audierile cu aceleaşi persoane. A fost aşa un du-te - vino.

Nu au dat declaraţii în fața procurorilor, iar spre aseară, mă rog, spre dimineaţă, Alexandru Pițurcă nu a dat declaraţii nici în faţa instanţei, pentru că nu se simţea în stare. Vă daţi seama, după atâtea ore, să mai poată să dea vreo declaraţie, plus că nu se simţea bine fizic", a spus avocata lui Alexandru Pițurcă.

"Am rămas surprinşi de astfel de propuneri"

"Probatoriul în sine ar fi fost deja administrat, că de aceea şi noi am rămas surprinşi de astfel de propuneri - măsura reţinerii de ieri şi propunerea de arestare preventivă - pentru că dosarul este din 2020. Au fost făcute şi percheziții informatice, de acum un an şi jumătate - doi ani. Rămăseseră doar declaraţiile să fie luate persoanelor implicate", a mai spus Silvia Uscov.

Alexandru Piţurcă a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în timp ce Gabriel Ţuţu este în acest moment în libertate.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă. Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

DNA mai susţine că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel