Silaghi, propus la Transporturi: Nu cred că Băsescu se va opune
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Conducerea PNL l-a propus, în ședința Biroului Permanent Național de marți, pe Ovidiu Silaghi pentru postul de ministru al Transporturilor. Cu 47 de voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”, succesorul lui Relu Fenechiu urmează să primească avizul pozitiv sau negativ al președintelui Traian Băsescu, decidentul final la numirile din Guvern.

Într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, și purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, Silaghi a precizat că își dorește să continue proiectele lui Fenechiu.

”Aș dori să subliniez că și eu și toți colegii noștri au apreciat ca foarte bună prestația lui Relu Fenechiu. În discuțiile destul de lungi pe care le-am avut, ne-am stabilit strategia de a continua programele începute de el”, a spus Silaghi.

Întrebat cum vede declarația președintelui Băsescu, conform căreia se va mai gândi în ceea ce-l privește pe liberal, Silaghi a spus: ”Nu cred să aibă nimic împotrivă. Este bine că se gândește, este un minister pilot din guvern”.

Presa a vehiculat că Silaghi vrea să fie ministru, dar, în același timp, și-ar dori și un mandat de europarlamentar la alegerile din primăvara lui 2014. Fostul ministru în cabinetele Tăriceanu și Ponta nu a vrut să vorbească despre acest subiect, precizând doar, evaziv, că ”nu există mandate lungi și mandate scurte”.

Procesul lui Silaghi cu ANI, care l-a acuzat pe liberal că nu poate justifica aproximativ 45.000 de euro, este încheiat definitiv în favoarea lui Silaghi, conform spuselor sale. ”Această constatare a fost o piedică pentru ca eu să fac parte din guvernul Ponta II. Procesul l-am câștigat în aprilie cu sentință definitivă și neatacabilă. Recursul la ÎCCJ, despre care vorbește o parte a presei, este făcut de mine, nu de către ANI, prin care cer despăgubiri de un leu”, a explicat liberalul propus de PNL pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel