Silaghi dă explicații. Pe listă: aparatul de bruiaj și întâlnirea
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor până în momentul în care DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa penală, a explicat, în cadrul emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, diferite aspecte din dosarul cu privire la presupusele fapte de trafic de influență și la mita de la Nelu Iordache. 

Ovidiu Silaghi susține că Nelu Iordache face declarații aberante și se întreabă de ce nu s-a trezit mai devreme cu aceste dezvăluiri.  El susține că dosarul traficului de influență și al mitei este lipsit de logică și se întreabă de ce i-ar fi dat Nelu Iordache bani, dacă i-a reziliat contracte- "În 22 noiembrie, a venit la mine la ora 23.  El spune că mi-a dat 200.000 de euro. Dar pentru ce, dacă eu în acea zi eu i-am reziliat contractul?". Ovidiu Silaghi spune că nu a știut că va veni la el Nelu Iordache- "A venit cu acea cunoştinţă a mea, este vorba despre Remus Şpan". Mai mult, Silaghi susține că nici nu știa cine este Nelu Iordache. În momentul în care Răzvan Dumitrescu și Adrian Ursu i-au atras atenția că nu avea cum să nu-l știe, măcar din presă, Silaghi a spus că nu-l recunoștea ca aspect fizic. Silaghi subliniază că dosarul se bazează pe autodenunțul lui Iordache și pe mărturia unui om anchetat în trei dosare, dintre care unul este al clanului Butoane.

Despre aparatul de bruiaj și vinul băut (sau nu) cu Șpan și Iordache

Întrebat despre aparatul de bruiaj invocat de Iordache, Silaghi a spus: "Am mai zis. Nu am aparat de bruiaj în casă, casa se poate verifica. Am o cameră de înregistrare la mine în casă, însă, din păcate înregistrarea ține doar 30 de zile. El (n.r. Iordache) zice că a stat 40 de minute, eu îmi amintesc de 10 minute". Întrebat de Adrian Ursu dacă a stat 10 minute cu vin sau fără, Silaghi a spus că nu-și amintește și că o să o întrebe pe soția sa. Cei doi jurnaliști, Răzvan Dumitrescu și Adrian Ursu, i-au atras atenția lui Silaghi că-și amintește că se uita la meci, însă nu-și amintește dacă a băut sau nu vin cu Iordache și Șpan. Silaghi a explicat că nu-și mai amintește și a precizat tot ce a discutat cu Șpan și Iordache a fost că discuția din acea seară nu mai avea rost și că acel contract este reziliat.

Înscenare. Rol important: ANI și DNA

Ovidiu Silaghi susține că totul ar fi o înscenare, pentru că Nelu Iordache este închis de mai mult timp, dar abia acum își amintește de așa-numita șpagă.

Întrebat dacă direct sau indirect s-au mai încercat intervenții pentru a împiedica rezilierile, Silaghi a spus că nu au mai fost discuții. Precizează că atunci era în campanie, a fost declarat incompatibil de către ANI. El a câștigat la Curtea de Apel Oradea, însă incompatibilitatea l-a împiedicat să facă parte din Guvernul Ponta 2. "În ziua în care am fost nominalizat pentru Ministerul Transporturilor, ANI face o plângere la Curtea de Apel Oradea. În data de 21 sunt chemat la DNA, apoi DNA-ul cere aviz pentru anchetarea mea", explică Silaghi "coincidențele" care l-au împiedicat mai întâi să facă parte din Guvern, apoi să fie în fruntea Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel