Siguranța alimentară, în atenția CSAT. Macovei: Sunt două explicații. De ce s-a ajuns aici
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Vlad Macovei, președinte grupul Agrointeligența, a vorbit la interviurile DCNews despre interesul tot mai crescut pentru agricultură, nutriție, gastronomie și siguranță alimnetară.

Impactul pe care îl are agricultura în țara noastră se vede foarte clar și în mass-media:

”Interes există în media pentru agricultură, atâta timp cât vedem mai mult decât în anii trecuți la televiziuni în prime-time, la jurnalele de știri importante... o vedem pe Andreea Esca prezentând știri de agricultură, de zonă de alimentație, de afaceri la țară... Deci, interesul publicului urban legat de ce se întâmplă cu mâncarea lor, de ce afaceri se dezvoltă în mediul rural de toată discuția asta complexă despre securitatea alimentară de o parte și despre nutriție și gastronomie, iarăși la modă”, a spus Macovei.

Securitatea și siguranța alimentară au ajuns, în ultimele zile, în atenția CSAT-ului și se pare că s-a înțeles importanța celor două elemente.

”Sunt două explicații, două motive. Pe de o parte, din ce în ce mai multă lume conștientizează că după integrarea în Uniunea Europeană, zona agro-alimentară reprezintă, din punct de vedere strategic, o oportunitate pentru România și pentru cetățenii ei din toate punctelele de vedere. Din păcate, cu zootehnia sunt probleme, din cauze exterioare agriculturii. Și a doua chestie importantă este acest trend în care România a intrat la nivel mondial al gastronomiei locale, obiceiurile culinare etc. (...) Când discuți de o bucătărie locală te intersează de unde vin acele bucate locale și te uiți peste gard...” ne-a explicat Vlad Macovei.

Puteți asculta mai multe informații despre acest subiect în materialul video de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel