Signal introduce nume de utilizator, permițând participanților să-și păstreze numerele de telefon private
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Signal introduce o nouă funcționalitate care are menirea de a proteja datele personale, oferind mai multă libertate de alegere utilizatorilor.

Aplicația de mesagerie cu criptare de la un capăt la altul, Signal, a anunțat că testează o nouă funcționalitate care permite utilizatorilor să-și creeze nume de utilizator unice (nu trebuie confundate cu numele de profil) și să își țină numerele de telefon departe de ochii indiscreți.

"În cazul în care utilizați Signal, numărul dvs. de telefon nu va mai fi vizibil pentru toți cei cu care discutați în mod implicit", a declarat Randall Sarafa de la Signal. "Persoanele care au salvat deja numărul în contactele telefonului lor vor vedea în continuare numărul dumneavoastră de telefon, deoarece deja îl cunosc.", notează TheHackerNews.

Configurarea unui nou nume de utilizator necesită ca posesorii de cont să furnizeze două sau mai multe numere la sfârșitul acestuia (de exemplu, spaceax101), într-un efort de a le menține "egalitatea și de a minimiza falsificările". Numele de utilizator pot fi schimbate de mai multe ori, dar este important să se observe că acestea nu sunt elemente de autentificare.

Cu alte cuvinte, un nume de utilizator reprezintă o modalitate anonimă de a iniția conversații pe platforma de chat fără a fi nevoie să se partajeze numere de telefon. Funcționalitatea este opțională, cu mențiunea că Signal a declarat că ia măsuri pentru a ascunde implicit numerele de telefon ale utilizatorilor de ceilalți care nu le-au salvat în contactele telefonului.

În plus, utilizatorii pot controla vizibilitatea numerelor de telefon, restricționând persoanele care îi pot contacta chiar dacă dețin contactul acestora.

Ambele opțiuni pot fi activate sau dezactivate prin următorii pași:

Setări > Confidențialitate > Număr de Telefon > Cine Poate Vedea Numărul Meu > Toată lumea / Nimeni
Setări > Confidențialitate > Număr de Telefon > Cine Mă Poate Găsi După Număr > Toată lumea / Nimeni

"Numărul dumneavoastră de telefon nu va mai fi vizibil pentru persoanele cu care discutați pe Signal, cu excepția cazului în care îl au salvat în contactele telefonului lor", a spus Sarafa. "Veți putea, de asemenea, să configurați o nouă setare de confidențialitate pentru a limita cine vă poate găsi după numărul dumneavoastră. de telefon pe Signal."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel