Sieranevada: propunerea României pentru Oscar
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Filmul "Sieranevada" realizat de Cristi Puiu, propunerea României la premiile Oscar, a fost proiectat vineri, în prezenţa regizorului şi a echipei, la Grand Cinema & More - Băneasa Shopping City, în cadrul unui eveniment organizat de Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi casa de producţie Mandragora. 

Printre cei care s-au bucurat de această proiecţie specială au fost partenerii organizatorilor, dar şi personalităţi precum muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Ion Caramitru - directorul Teatrului Naţional Bucureşti. 
Actorii au vorbit despre modul în care au lucrat la film şi sentimentul de echipă pe care l-au avut alături de Cristi Puiu. Ioana Crăciunescu a detaliat că actorii s-au considerat ca făcând parte din acelaşi "corp". "Oricât de înghesuiţi, oricâtă importanţă, mai mare sau mai mică a rolurilor, am fost un singur corp, într-un spaţiu închis, cu toate amintirilor celor vii şi celor morţi", a spus actriţa. 

Ilona Brezoianu a mărturisit că a avut, pe platouri, sentimentul de "familie", în timp ce Judith State a afirmat că s-a simţit "acasă" la filmări. 

Cristi Puiu a vorbit cu publicul despre semnificaţiile titlului "Sieranevada", precizând că filmul are o inspiraţie profund personală. 

În cadrul evenimentului, Cristi Puiu a mai afirmat că se bucură că filmul său a fost bine primit de publicul român. "Pentru mine, ăsta a fost marele premiu, (...) iar restul este bonus", a spus Puiu. 

El a precizat că se simte norocos că "Sieranevada" a fost desemnat să reprezinte România la Oscar. 

"Atunci când o mână de oameni din România alege din cele câteva filme produse anul ăsta (...) filmul meu este ca şi cum ei au socotit că eu aş merita Oscarul", a afirmat Puiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel