”SIDA Americilor”, în Europa. Doar două medicamente pentru ”sărutul morții”, cu multiple efecte adverse
Boala Chagas este se manifestă sub forma unei boli de inimă. Este rareori tratată, pentru că este sesizată de către pacient după câțiva ani de când infecția ajunge în corp.
Această boală, care-și are originile în Bolivia, mai este cunoscută drept sărutul morții, pentru că insecta care o transmite, mușcă de față victimele pe timp de noapte. Mușcătura nu este singura problemă, ci faptul că insecta defecheză și urinează ulterior. Pentru că victima simte o mâncărime, se scarpină și astfel, prin zgârieturi, introduce în corp infecția.
Infecțiile trec neobservate și pot produce efecte și după 20-30 de ani. Aproape 90% dintre cei infectați nu prezintă simptome. Între timp, dacă victima este femeie și naște, poate transmite infecția copiilor. Deși este numită ”SIDA Americilor”, Chagas fiind endemică în 21 de țări de pe continentul latino-american, OMS estimează că aproximativ 100.000 de europeni sunt infectați cu boala. Acest lucru se întâmplă pentru că cetățenii, în special din Ecuador și Bolivia, au început să părăsească țara în căutarea unor oportunități economice mai bune. Infecția s-a răspândit în Europa după ce persoanele infectate au donat sânge, dar și după ce mamele au născut copii cu această infecție.
Doar două medicamente se găsesc pentru această boală, dar au efecte secundare multiple. Boala afectează în principal persoanele sărace.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News