'Sicriul' construit în centrul istoric al Clujului peste un sit roman. Revoltă contra unui hotel controversat - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Pe locul primei grădini botanice a Clujului, unde numeroși copaci seculari au fost tăiați fără milă, a răsărit semeț un hotel, cu un regim de înâlțime mult mai înalt decât imobilele istorice din apropiere. Clujenii sunt revoltați de construcția controversatei clădiri chiar în centrul 'orașului de 5 stele'.

Pe suprafața primei grădini botanice a Clujului, datând din secolul 18, unde copaci seculari au fost tăiați fără milă acum 2 ani, și peste un sit arheologic din epoca romană, a răsărit semeț un hotel parcă desprins dintr-un alt peisaj. Hotelul are 5 etaje, într-o zonă cu imobile de 1-2 etaje. Fără să știm aceste amănunte se vede cu ochiul liber că nu se înscrie în regimul de înălțime al clădirilor din zona respectivă.

Mai mult, hotelul obturează accesul vizual, de pe strada Avram Iancu, la ce a mai rămas din zidul medieval al orașului, o parte din el fiind astupat de ridicarea noii construcții. 

Clujenii, turiștii și locuitorii din zonă, care s-au 'bătut' timp de 17 ani în procese împotriva proiectului, sunt revoltați și se întreabă retoric cum este posibilă ridicarea unei asemenea clădiri controversate din punct de vedere arhitectural, estetic și urbanistic, chiar în centrul istoric al Clujului peste un sit roman și în imediata apropiere a zidului medieval al cetății?!

Clădirea a stârnit un val uriaș de ironii pe rețelele de socializare. Clujenii au făcut haz de necaz, denumind clădirea astfel: 'sicriu', 'navă spaţială', 'o monstruozitate din Star Wars', 'o hidoșenie greu de privit' sau ' acesta este metroul cu care se laudă Boc?'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel