Sicriu abandonat lângă tomberoane în Italia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Oamenii care s-au dus să arunce gunoiul într-un oraş din Italia s-au trezit cu un sicriu aruncat chiar lângă tomberoane. 

Imaginea a fost distribuită pe Facebook de fostul viceprimar al districtului Isola di Vercelli, care şi-a exprimat şi indignarea pentru stadiul de degradare al zonei. 

"Ziua trecută mă gândeam câtă insubordonare civilă există. Cu imaginea asta, mi-am răspuns şi am încetat să mă mai întreb", a transmis Antonio Prencipe. 

Sicriul a stat lângă tomberoane timp de mai multe ore, până când într-un final o maşină a serviciului de salubrizare a venit şi l-a ridicat. Acum, poliţia caută proprietarul sicriului, scrie ANSA. 

Probleme cu gunoiul şi în Roma 

"În Roma există un risc crescut de criză igienică, din cauza problemelor cu gunoaiele. Cartiere întregi sunt invadate de gunoi. Această problemă, mai ales în faţa spitalelor, a şcolilor, a centrelor comerciale, în parcurile publice şi zone rezidenţiale, riscă să creeze o problemă serioasă de sănătate. Trebuie luate măsuri imediate şi definitive pentru a rezolva problema. După criza medicală cauzată de COVID-19, capitala Italiei riscă să intre în altă criză sanitară. Iar romanii, în contrast cu restul ţării, ar putea fi nevoiţi să poarte mască în continuare, pentru mult timp de acum încolo, pentru a se proteja de mirosurile groaznice care vin de la gunoaiele aflate în stare de descompunere. Cred că este urgent ca Roma şi regiunea Lazio să treacă peste neînţelegerile politice şi barierele ideologice care să ajungă la o soluţie care să îi ajute pe toţi locuitorii oraşului", transmitea Antonio Magi, preşedintele Colegiului Medicilor din Roma, conform Corriere.it, vara trecută. 

AMA, compania de salubritate controlată de municipalitate, spune că lucrează la foc continuu şi dă vina pe lipsa unei gropi de gunoi şi a centrelor de sortare. 

"În criza actuală, am implementat toate soluţiile şi am fost deschişi la orice propunere. De la anunţul închiderii neprogramate a gropii de gunoi Roccasecca din martie, AMA a colaborat cu toate instituţiile locale. Dar, având în vedere că nu sunt centre de sortare în zonă, munca noastră este una extraordinară zilnic pentru a minimiza problema", au transmis cei de la AMA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel