Data publicării:
Sibiul își face monedă locală
Autorităţile sibiene, în colaborare cu industria ospitalieră, pregătesc în premieră, pentru anul 2019, lansarea unei monede locale, cu care gurmanzii să poată plăti consumaţia în restaurante, când zona va avea statutul de Regiune Gastronomică Europeană (SRGE).
În 2019 se va lansa şi o monedă locală, ca o metodă alternativă şi inedită de plată în cadrul reţelei SRGE. Consorţiul va demara un concurs de idei pentru denumirea acestei monede locale. Decizia a fost luată în urma întâlnirii avute de primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, cu reprezentanţi ai HORECA.
Se lansează Cartea Gusturilor
Un alt proiect discutat în cadrul întâlnirii a fost lansarea unei aplicaţii dedicată Regiunii Gastronomice Europene, prin intermediul căreia se vor putea face rezervări online în restaurante. Gurmanzii vor avea la dispoziţie, de asemenea, în 2019, un meniu special numit Cartea Gusturilor, dedicat Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Acesta va conţine 5-10 feluri de mâncare pentru prepararea cărora se vor utiliza ingrediente locale. Felurile de mâncare vor fi însoţite, în Cartea Gusturilor, de o poveste interesantă despre preparatul respectiv, fie că este vorba de o legătură în istoria zonei sau de ingrediente locale deosebite. Sibiul este primul judeţ din România care va fi Regiune Gastronomică Europeană, în 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News