Data publicării:

Și Kim Jong Un ar putea vizita în curând Rusia. Călătorie de la Phenian la Vladivostok cu un tren blindat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Se pare că și Kim Jong Un intenționează să viziteze în curând Rusia.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un plănuiește să călătorească în Rusia în septembrie pentru a negocia cooperarea militară între cele două țări, relatează The New York Times (NYT), citând oficiali americani nenumiți, scrie Interfax.

"Kim Jong-un plănuiește să viziteze Rusia luna aceasta (...) au anunțat oficialii americani", informează publicația.

Potrivit interlocutorilor ziarului, se așteaptă ca Kim Jong-un să discute despre cooperarea în sfera militară cu conducerea rusă în timpul vizitei.

VEZI ȘI: Erdogan, dezamăgit după discuția despre "acordul cu cereale". Putin vrea să livreze până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia

Kim Jong-un ar putea călători cu un tren blindat

NYT scrie că Kim Jong-un ar putea lua parte la Forumul Economic de Est (WEF), care va avea loc în perioada 10-13 septembrie. Potrivit ziarului, liderul nord-coreean este probabil să călătorească de la Phenian la Vladivostok cu un tren blindat. În același timp, potrivit oficialilor, este posibil ca Kim Jong-un să viziteze Moscova.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că, potrivit informațiilor disponibile Washingtonului, discuțiile la nivel înalt privind cooperarea militară între Phenian și Moscova sunt în desfășurare activă.

La sfârșitul lunii iulie, Kim Jong-un a purtat discuții la Phenian cu o delegație rusă condusă de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Presa nord-coreeană a scris că "părțile au discutat serios unele probleme de dezvoltare ulterioară a cooperării strategice și tactice între cele două țări în domeniul apărării și securității naționale".

VEZI ȘI: Meniul prânzului Erdogan - Putin. Cu ce delicatese a fost răsfățat președintele Turciei la Soci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel