Și grecii au mocănița lor. Unde te poți plimba cu "Moutzouris" și cât te costă o călătorie dus-întors. Nu trebuie să ratezi așa ceva!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Gianina Mitrea (Forum Grecia)
Sursa foto: Gianina Mitrea (Forum Grecia)
Grecii au și ei o mocăniță precum cea din Maramureșul nostru.

"Știți că și în Grecia există un trenuleț precum mocănița noastră? Se află în Pelion și se numește "Moutzouris". Traseul este între Ano Lechonia și Milies, cu o oprire de 10 minute în Ani Gatzea. Călătoria durează 90 de minute și oferă imagini de neuitat: podul cu 5 arce Kalorema, podul de oțel Taxiarhis, tuneluri și ziduri vechi de susținere, precum și imaginea golfului Pangaseatic. Trenulețul străbate drumul Centaurilor prin Pelion, despre care se spune că era reședința de vară a celor 12 zei ai Olimpului.

Biletele le-am achiziționat online pe aplicația Hellenic Train cu o zi înainte și am ales și locurile. Preț bilet dus-întors: 18€. Plecare din Ano Lechonia la ora 10, întoarcerea din Milies la ora 15. În satul Milies puteți bea un frappe în piațeta cu platani, puteți vizita Muzeul de folclor, biserica Taxiarhes, ce datează dinainte de 1741, și vă puteți plimba pe aleile pietonale pietruite.

Recomand să alocați o zi pentru această excursie extrem de frumoasă. O puteți combina mai târziu cu o vizită în Portaria sau Makrinitsa”, a scris administratorul grupului de Facebook Forum Grecia.

Vezi AICI FOTO/VIDEO cu mocănița și traseul>>

Despre Moutzouris, cunoscută și sub numele de Pelion Train

"Moutzouris" este un trenuleț de epocă din Pelion, Grecia, care oferă turiștilor o experiență pitorească și nostalgică de-a lungul unei rute spectaculoase.

Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, trenulețul Moutzouris a fost inițial folosit pentru transportul de mărfuri și pasageri. Linia a fost deschisă în 1895, iar trenul a fost conceput de inginerul italian Evaristo De Chirico, tatăl faimosului pictor Giorgio de Chirico. Moutzouris funcționează cu locomotive cu abur, păstrând astfel autenticitatea și farmecul vremurilor de altădată. 

Traseul de la Ano Lechonia la Milies are o lungime de aproximativ 15 kilometri și este parcurs în 90 de minute, incluzând o oprire de 10 minute în satul Ani Gatzea. Călătoria cu Moutzouris oferă peisaje impresionante, trecând peste poduri, prin tuneluri și zone montane cu o vegetație bogată. Printre punctele de interes se numără: Podul Kalorema, care oferă o priveliște spectaculoasă, Podul de oțel Taxiarhi, imaginea golfului Pagasean și a vegetației luxuriante din Pelion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel