Şi creierul are muşchi! Exercițiile fizice care stimulează activitatea cerebrală
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În timp ce sportul asigură o stare de bine, anumite exerciții fizice pot stimula activitatea creierului, implicit memoria, atenția și concentrarea. O simplă ieșire în parc te poate ajuta să ai un creier mai sănătos. Iată care este explicația oamenilor de știință! 

Știm că 30 de minute de mișcare sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate, însă pentru a a stimula activitatea creierului, sunt necesare doar 6 minute de sport, după cum arată rezultatele unui studiu publicat în „Journal of Epidemiology & Community Health”. Desigur, contează și care sunt exercițiile pe care le faci. În cadrul cercetării, oamenii de știință au urmărit 4.000 de persoane din Anglia, Scoția și Ţara Galilor, născute în anul 1970. Ajunși la vârste adulte, participanții de 45 de ani au fost rugați să poarte dispozitive de monitorizare a activității fizice și să facă mai multe teste cognitive.

Ce s-a descoperit

Cercetătorii au observat că persoanele care au făcut zilnic activități moderate au avut scoruri mai bune la testele cognitive efectuate. Care sunt aceste activități? Potrivit CNN, în categoria activităților moderate intră: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, alergarea ușoară și urcatul scărilor. De asemenea, dansul aerobic și înotul se pot încadra aici.  

Conform studiului, pe de o parte, doar 6 minute de activitate fizică moderată stimulează activitatea creierului și implicit, memoria, organizarea, planificarea, atenția și concentrarea, iar pe cealaltă parte, sedentarismul poate afecta funcția cognitivă. Așadar,  nu este nevoie să petreci ore întregi în sala de fitness, ci doar câteva minute de sport pe zi te vor ajuta să fii mai sănătos şi fizic şi mental. Acum ai un alt motiv în plus să începi astfel de activități fizice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel