Și al doilea avocat al lui Dinicu face acuzații grave după ce s-a retras din dosar. ”Mi-a spus să-mi văd de treaba mea ca să nu am probleme”
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Bogdan Aanei, avocatul lui Cornel Dinicu în dosarul "Ferma Dacilor", ar fi fost amenințat, determinând abandonarea cazului.

În cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, prin intervenție telefonică, avocatul lui Cornel Dinicu, Bogdan Aanei, a susținut că s-a retras din poziția oficială de apărător a patronului Fermei Dacilor pe baza unor presupuse amenințări, fiind al doilea avocat care renunță la caz în doar 10 zile.

"Am ales să renunț la această cauză deoarece în ultimele zile, într-adevăr, au fost făcute o serie de presiuni, printre care și amenințări. Cum am spus și astăzi, încep să cred că, într-adevăr, am deranjat prin decizia mea de-al apăra pe domnul Cornel Dinicu. La fel, îmi mențin punctul de vedere vis a vis de nevinovăția acestuia, fiind arestat în mod pripit. Decizia e una pripită. În acest moment nu vă pot da detalii vis a vis de ce presiuni s-au făcut, dar cu siguranță în momentul în care o să pot să spun acest lucru, o să le comunic fără îndoială", a spus Bogdan Aanei. 

De unde vin amenințările? Cine nu vrea să se afle adevărul?

"Presiunile sunt în totalitate din zona Prahova și nu au legătură nici cu colegii mei, avocații care sunt în dosar și nici cu domnul Cornel Dinicu. Vorbesc de zona Prahova, anchetatori, procurori, la activitate de studiu dosar. Vă pot da un exemplu, mi s-a spus să-mi văd de treaba mea că locul meu nu este în acel dosar", a explicat Bogdan Aanei.

"Cei din justiție, care se ocupă de dosarul acesta, nu vor să se știe adevărul. Bineînțeles, la acest nivel nu poți să probezi lucrurile. N-ai cum pentru că nu se intră cu înregistrare în arest. Eu îmi asum lucrurile acestea, nu este o problemă. Am intrat cu bune intenții în acest dosar, am crezut că asta se dorește, însă presiunile despre care am făcut mențiune m-au făcut să mă retrag. Poate trebuie să ne întrebăm de ce pronunțarea a fost stabilită pentru ziua de astăzi, în condițiile în care a fost programată și audierea lui Cornel Dinicu, și tot astăzi s-a amânat pronunțarea cu o zi? De ce nu s-a amânat o săptămână pronunțarea acestui dosar? Când o să aflăm răspunsul la această întrebare? Pe lângă mine a trecut o persoană, astăzi, în Parchetul de pe Lângă Tribunalul Prahova unde eram și mi-a spus să-mi văd treaba mea ca să nu am probleme", a explicat avocatul Bogdan Aanei, care a acuzat că nu a fost amenințat doar el, dar și familia lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel