Şi-a iubit atât de mult maşina încât a fost înmormântat în ea
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 27 aug 2022, 01:59
WhatsApp
Sursa foto: The Guardian
Sursa foto: The Guardian
Tshekede Pitso n-a vrut să se despartă de automobilul său preferat nici pe lumea cealaltă.

În martie 2020, un om de afaceri și politician sud african, pe nume Tshekede Pitso, a parcurs ultimul său drum în Mercedesul său, ne informează News 24. Se pare că omul era atât de obsedat de acest brand de mașini, încât, la un moment dat, a avut o flotă întreagă de asemenea exemplare, ne relatează fiica lui, Sefora Letswaka, în The Guardian. Aceasta susține că tatăl el a fost nevoit să-și vânda colecția de mașini când întreaga sa familia a dat de greu, însă a reușit să cumpere apoi un E500 la mâna a doua. Iar când mașina s-a stricat, Tshekede se simțea fericit stând numai la volan și ascultând radioul. „El ne-a spus că, atunci când va veni vremea, își dorea să fie înmormântat în ea. L-am ascultat și i-am îndeplinit dorința, cu speranța că tata e fericit acolo und se află acum”, a explicat fiica decedatului.

Înmormântarea a avut loc la începutul pandemiei, în martie 2020, însă COVID-19 n-a fost singurul lucru care a complicat situația. Directorul unei firme funebre, Thabiso Mantutle, a recunoscut că dorința pe care a avut-o familia decedatului n-a fost deloc simplu de îndeplinit. Acesta a precis că, pentru a putea îngropa o mașină în pământ, a fost nevoie de o groapă imensă, făcută cu ajutorul unui escavator. După care a fost construită o rampă pe care să fie lăsată în jos mașina, și, poate mai important decât orice alt aspect, a fost nevoie de obținerea unei autorizații speciale pentru asemenea înmormântare.

În ziua înmormântării, oamenii de pretutindeni au venit ca să vadă cum se poate înmormânta cineva într-o mașină. Mai mult, l-au putut vedea pe Tshekede Pitso la volanul mașinii lui înainte de-a ajunge la cimitir. Cum a fost posibil? Politicianul a fost așezat la volanul mașinii și condus prin oraș, până la cimitir. Se pare că Pitso a fost extravagant toată viața lui, dar și după ce a murit. Cu toate că sunt mulți care consideră o asemenea înmormântare ciudată, Tshekede Pitso n-a fost singurul care a plecat la cele veșnice la volanul mașinii sale. În 1977, femeia de afaceri Sandra Ilene West a fost înmormântată în mașina sa, un Ferrari din 1964, în San Antonio, Texas, ne relatează The New York Times.

Alexandru Macedon a fost înmormântat cu mâinile afară

Alexandros III Philippou Makedonon (20 iulie 356 î.Hr.–10 iunie 323 î.Hr.), cunoscut sub numele de Alexandru cel Mare, Alexandru Macedon sau Alexandru al III-lea al Macedoniei ( în greacă Μέγας Αλέξανδρος), rege al Macedoniei (336 î.Hr.-323 î.Hr.) a fost unul dintre primii mari strategi şi conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe greci stăpâni ai Orientul Apropiat La moartea sa, la vârsta de 33 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Deşi a devenit un om atât de influent şi unul despre care se vorbeşte până şi în zilele noastre, se spune că Alexandru Macedon a vrut să fie înmormântat cu mâinile afară din sicriu pentru a demonstra lumii că nu a luat nimic cu el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?