Shobby, Codu Penal şi muzica Hip-Hop
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
13
13

Mădălin Drăgan, alias Shobby, este un cântăreț și producător de muzică hip-hop. Acesta s-a făcut cunoscut pe piața muzicală din Romania în trupa Codu Penal, pe care a înființat-o alături de Cabron. Așa cum se obișnuiește când vine vorba de muzica hip-hop, temele abordate de trupă sunt viața de cartier cu greutățile ei, banii, sexul, dar și mesaje sociale în care artiștii atrag atenția asupra direcției în care se îndreaptă societatea sau critică aspectele negative ale acesteia.

Codu Penal s-a înființat în 1999 și până acum a avut colaborări cu nume grele din hip-hop cum ar fi La Familia sau Moromeții. De asemnea, trupa a participat la selecția națională pentru Eurivision cu melodia ”Singur pe stradă”, în care cânta și Nico. O dată cu trecerea timpul, notorietatea trupei a cresctu foarte mult, Codu Penal ajungând una din formațiile emblematice ale acestui gen de muzică.

În 2004, după șapte ani, Cabron hotărăște să părăsească trupa pentru a se concentra asupra carierei solo și firmei sale „HIT Poduction”. Shobby însă a continuat și, după plecarea colegului său, a filmat două videoclipuri pentru pisele „Ce poti să-mi dai tu” și ”Încă n-am plecat”.

Citeşte şi:

Shobby de la Codu’ Penal, implicat într-un grav accident în Ploieşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel