Shaorma cu aditivi înfrânge Uniunea Europeană
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 13 dec 2017, 19:23
WhatsApp
Shaorma la farfurie
Utilizarea aditivilor în carnea de shaorma vândută în Uniunea Europeană este autorizată.

Parlamentul European a eşuat miercuri, la limită, în a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe bază de fosfaţi, consideraţi esenţiali în tratarea cărnii pentru kebab şi shaorma, informează AFP.

Opozanţii aditivilor aveau nevoie de o majoritate absolută de 376 de voturi dintre cele 751 aparţinând eurodeputaţilor, pentru a putea refuza utilizarea aceşti aditivi. Însă, la vot, pentru interzicerea fosfaţilor s-au primit doar 373 de voturi, cu trei mai puţine decât era nevoie pentru a obţine o majoritate absolută.

Autorizarea fosfaţilor în kebab 'nu va avea niciun impact semnificativ asupra expunerii globale a populaţiei faţă de aceste substanţe' i-a asigurat pe eurodeputaţi comisarul european pentru siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis.

Rezultatul votului din Parlamentul European era aşteptat cu nerăbdarea de industria kebab-ului, care susţine că are nevoie de fosfaţi pentru a menţine aromele şi umezeala în carnea folosită la kebab şi shaorma.

G Ad:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro