Shania Twain, mușcată de o căpușă: "Am boala asta de aproape 20 de ani. Vocea mea s-a schimbat total"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Diva country iubeşte să călărească / Foto: Facebook, Shania Twain
Diva country iubeşte să călărească / Foto: Facebook, Shania Twain
Câștigătoarea a cinci premii Grammy suferă de boala Lyme încă din 2003, când a fost mușcată de o căpușă în timp ce călărea. Artista spune că şi vocea ei a avut de suferit.

„Simptomele mele au fost destul de înfricoșătoare, pentru că, înainte de-a fi diagnosticată, eram amețită pe scenă. Îmi pierdeam echilibul, mi-era teamă că o să cad pe scenă”, a dezvăluit „Regina muzicii country” în noul ei documentar „Not Just a Girl”. „Îmi pierdeam cunoștința timp de câteva secunde la fiecare minut”, a mai mărturisit. Shania, născută Eileen Edwards, susține că boala cronică de care suferă a contribuit din plin la apariția disfoniei, adică la alterarea calității vocii, pe care a tratat-o cu numeroase operații la gât și terapie. „Vocea mea n-a mai fost niciodată la fel!”, pune punctul pe i cântăreața de 56 de ani. „Credeam că mi-am pierdut vocea pentru totdeauna. Credeam că s-a terminat totul pentru mine, că n-o să mai cânt niciodată…”, a explicat ea, potrivit abcnews.com.

Pe 22 august, Shania va sărbători ziua de naștere a fiului ei, Eja D'Angelo, care va împlini 21 de ani. Mariajul ei cu tatăl copilului său s-a încheiat în 2008, după ce a descoperit că acesta o înșela cu secretara ei și prietena bună, Marie-Anne Thiébaud. În scrierea ei autobiografică, Twain a legat divorțul cu pierderea părinților ei în 1987, când ei au avut un accident rutier mortal, iar ea n-avea mai mult de 22 de ani. „N-am trecut niciodată peste moartea părinților mei!”, a recunoscut ea. „Cum mă gândeam că n-o să trec niciodată peste faptul că-mi pierdusem vocea…”. „În timp ce încercam să descoper de ce-mi pierdusem controlul asupra vocii mele, aveam și un divorț în plină desfășurare. Soțul meu mă părăsise pentru altă femeie. Nu mai aveam nicio motivație să-mi continui cariera muzicală…”, a explicat diva country. Shania a ajuns să se căsătorească cu fostul soț al lui Thiébaud, Frederic, în 2011, și s-a întors în muzică în 2017, cu hiturile „Any Man of Mine”, „You're Still the One”, „Man! I Feel Like a Woman!” și „That Don't Impress Me Much”. „Mi-am recăpătat independența!”, a scris vedeta în carte.

Adda, suferinţă la indigo

Prin acest coșmar a trecut și artista noastră Adda, care a fost diagnosticată greșit timp de un an. În plus, a cheltuit o sumă exorbitantă pe analize până să-i dea de cap și s-a confruntat tot cu dureri, amețeli, probleme de concentrare, spasme, senzație de ceață pe ochi. Adda a vorbit, de curând, despre adevăratul motiv al infecției sale cu boala Lyme. Artista a dezvăluit că nu a fost mușcată de căpușă, așa cum se întâmplă de obicei, și a contractat boala pe nivel congenital, de la mama sa, care suferă la rândul ei de această boală. Dar cum boala nu s-a manifestat niciodată pentru mama artistei, ea nici nu bănuia că suferă de aceasta. Totul s-a schimbat pentru Adda când a fost mușcată de țânțarul cu Bartonella, și de acolo s-a activat și Borelia (boala Lyme mai este numită borelioză). „S-a întâmplat cel mai probabil congenital. S-a transmis de la mama. În momentul în care m-a înțepat țânțarul cu Bartonella, probabil s-a activat și Borelia, pentru că eu pe asta o am pozitivă”, a explicat Adda, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel